2018. február 22. csütörtök

Amikor Jézus leült a templomi persellyel szemben, nézte, hogyan dobja a pénzt a sokaság a perselybe. Sok gazdag sokat dobott bele, egy szegény özvegyasszony pedig odamenve beledobott két fillért, azaz egy krajcárt. Jézus odahívta tanítványait, és ezt mondta nekik: "Bizony, mondom néktek, hogy ez a szegény özvegyasszony mindenkinél többet dobott a perselybe. Mert mindannyian fölöslegükből dobtak, ő azonban szegénységéből mindazt beledobta, amije csak volt, az egész vagyonát."

Mk 12,41-44.

MŰANYAG HÚSVÉTI TOJÁS

Bizony, mondom nektek, hogy ez a szegény özvegyasszony mindenkinél többet dobott a perselybe. (Mk 12,43)

Telefonom csengése keltett reggel 6 órakor, és mint a szülők általában: azonnal attól féltem, hogy valami rossz hírt kapok gyermekeimről. Egy tűzesettel kapcsolatban riasztottak. A megfékezhetetlenül tomboló lángok egy bérlő életét követelték.
A nap folyamán elindultam, hogy a szomszédoktól anyagi támogatást gyűjtsek az egyedül maradt túlélő családtag részére. Az egyik otthonban egy nagymamával osztottam meg tervemet, aki unokájával üldögélt a ház előtti verandán. Megkérte a gyermeket, hogy menjen be a házba, és hozza ki a pénztárcáját. Miután a kislány visszatért a pénztárcával, egy narancssárga műanyag húsvéti tojást nyújtott át nekem. Néhány érme csörgött benne, ezért megkérdeztem: "Ez meg micsoda?" A kislány válaszolt: "Csak 45 cent. Ennyi az összes pénzem."
Eszembe jutott Jézusnak az özvegyasszonyról szóló története. El is mondtam nekik a történetet. Amikor megkérdeztem a kislányt, hogy a történetben ki adta a legtöbbet, csak mosolygott. Ezt a kicsi lányt megindította az, amit egy számára ismeretlen ember szükségeiről hallott. Akárcsak az özvegy Jézus történetében, mindenét odaadta, amije csak volt.

Imádság: Drága Urunk, szabadíts meg az önteltségünkből, és bátoríts, hogy örömteli adakozók legyünk! Ámen.

Nem számít, milyen kevéssel rendelkezem, Isten szeretetét mindig megmutathatom másoknak.
John A. Marcolini (Pennsylvania, USA)

IMÁDKOZZUNK A TŰZESETEK ÁLDOZATAIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek