2018. február 23. péntek

Mert ahogyan a test egy, bár sok tagja van, de a test valamennyi tagja, noha sokan vannak, mégis egy test, ugyanúgy a Krisztus is. Hiszen egy Lélek által mi is mindnyájan egy testté kereszteltettünk, akár zsidók, akár görögök, akár rabszolgák, akár szabadok, és mindnyájan egy Lélekkel itattattunk meg. Mert a test sem egy tagból áll, hanem sokból. Ha ezt mondaná a láb: "Mivel nem vagyok kéz, nem vagyok a test része", vajon azért nem a test része-e? És ha ezt mondaná a fül: "Mivel nem vagyok szem, nem vagyok a test része", vajon azért nem a test része-e? Ha a test csupa szem, hol lenne a hallás? Ha az egész test hallás, hol lenne a szaglás? Márpedig az Isten rendezte el a tagokat a testben, egyenként mindegyiket, ahogyan akarta. Ha pedig valamennyi egy tag volna, hol volna a test? Így bár sok a tag, mégis egy a test.

1Kor 12,12-20.

ISTEN CSALÁDJA

Hiszen egy Lélek által mi is mindnyájan egy testté kereszteltettünk. (1Kor 12,13)

Házassági évfordulónkra férjemmel egy képet kaptunk ajándékba. A rajta levő felirat betűkockákból állt. A betűk egy keresztrejtvényt formáltak az én és a férjem nevével, valamint az összes gyermekünk és unokáink neveivel. Az összhatás egy összetartozó és összeforrott család képét jelenítette meg. Minden egyes betűt ragasztóval rögzítettek úgy, hogyha csak egy betű is elmozdul, az összkép rovására megy.
Mivel a betűkirakót nappalink falára egy jól látható helyre tettük ki, gyakran rátekintünk. Az összekapcsolódó nevek látványa segít, hogy közelebb érezzük magunkat a távol élő családtagjainkhoz. Természetesen nem élünk mindig tökéletesen harmonikus életet. Nincs ilyen család.
A gyülekezet sem él mindig tökéletes harmóniában. Pál a korinthusiaknak írt levelében az emberi test hasonlatát használja arra, hogyan működik egy gyülekezeti család. Pál szavai arra emlékeztetnek, hogy valamennyien fontos szerepet játszunk az Isten országa szolgálatában. Amint a képünkhöz minden betűre feltétlen szükség volt, Isten országában is mindenki egyformán fontos. Kérdezzük meg magunkat: Ott vagyok-e, ahol Isten szeretne látni, és azt teszem-e, amit ő szeretne?

Imádság: Atyánk, jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod - amint a mennyben, úgy a földön is. Ámen.

Fontos szerepem van Isten országában.
Madeline Peterson (Nebraska, USA)

IMÁDKOZZUNK A KONFLIKTUST ÁTÉLŐ CSALÁDOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Február
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek