2018. február 24. szombat

Jézus Krisztus születése pedig így történt. Anyja, Mária jegyese volt Józsefnek, de mielőtt egybekeltek volna, kitűnt, hogy áldott állapotban van a Szentlélektől. Férje, József igaz ember volt, és nem akarta őt megszégyeníteni, ezért elhatározta, hogy titokban bocsátja el. Amikor azonban ezt végiggondolta magában, íme, az Úr angyala megjelent neki álmában, és ezt mondta: "József, Dávid fia, ne félj magadhoz venni feleségedet, Máriát, mert ami benne fogant, az a Szentlélektől van. Fiút fog szülni, akit nevezz el Jézusnak, mert ő szabadítja meg népét bűneiből." Mindez pedig azért történt, hogy beteljesedjék, amit az Úr mondott a próféta által: "Íme, a szűz fogan méhében, fiút szül, akit Immánuelnek neveznek" - ami azt jelenti: Velünk az Isten. József pedig, amikor felébredt álmából, úgy cselekedett, ahogyan az Úr angyala parancsolta neki: magához vette feleségét, de nem érintette addig, amíg meg nem szülte fiát, akit Jézusnak nevezett el.

Mt 1,18-25.

EGÉSZ ÉVBEN KARÁCSONY

Immánuélnek nevezi majd - ami azt jelenti: Velünk az Isten. (Mt 1,23)

Tavaly karácsonyra egy órát kaptunk ajándékba. Különlegessége az, hogy minden órában egy karácsonyi ének dallamát játssza. Szívesen hallgattuk a dallamot advent és karácsony táján. Az újév első napján azonban leszedtem az órát, és arra készültem, hogy a következő karácsonyig elcsomagoljam. Férjem azonban kérte, mégse tegyem el. Nagyon szerette hallgatni a dallamot, ami karácsony valódi értelmére emlékeztette.
Először az jutott eszembe, hogy mennyire furcsa lesz majd márciusban, júniusban vagy szeptemberben karácsonyi dallamokat hallgatni. De azért ünnepeljük karácsonyt, mert Isten testben eljött. Ez a hitünk alapja, és az életünk értelme is az év minden napján. Az év folyamán nem tudhatjuk, hogy milyen helyzetekkel találjuk majd szemben magunkat. Lesznek közöttük elfogadhatóak, mások kevésbé azok. De Máté evangéliumának üzenete Jézus születéséről így bátorít: "Immánuél". Isten mindig velünk van, egész évben.

Imádság: Istenünk, köszönjük, hogy az év minden egyes napján velünk vagy. Ámen.

Jézus születése ígéret arra, hogy Isten az év minden napján velem van.
Priscila Laguna Y Acuna (Puebla, Mexikó)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY EGÉSZ ÉVBEN EMLÉKEZZÜNK JÉZUS AJÁNDÉKÁRA!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Február
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek