2018. február 28. szerda

Abban az órában odamentek a tanítványok Jézushoz, és megkérdezték tőle: "Ki a nagyobb a mennyek országában?" Jézus odahívott egy kisgyermeket, közéjük állította, és ezt mondta: "Bizony, mondom néktek, ha meg nem tértek, és olyanok nem lesztek, mint a kisgyermekek, nem mentek be a mennyek országába.

Mt 18,1-3.

GYERMEKI HIT

Bizony mondom nektek, ha meg nem tértek, és olyanok nem lesztek, mint a kisgyermekek, nem mentek be a mennyek országába. (Mt 18,3)

Bár gyülekezetben nőttem fel, tinédzserként ateista lettem, és nem nyertem vissza az Istenbe vetett hitemet egyetemi tanulmányaim végéig. Mégis, miközben hittem, hogy Isten létezik, és hogy a kereszténység igaz, a szkepticizmusom nem tűnt el. Keresztényként még több dolgot megkérdőjeleztem.
Ez eredményezett néhány kellemetlen pillanatot a gyülekezetben. Miközben sok barátom egyszerűen elfogadta a hitre vonatkozó dolgokat, én kényelmetlen kérdéseket tettem fel nekik. "Miért nincsen egyszerű, gyermeki hited?" - kérdezték. Elgondolkoztam: vajon rossz keresztény vagyok, amiért túl sok kérdést teszek fel, mert a hit számomra nem mindig egyszerű?
A válasz akkor jött, amikor apa lettem. Gyermekeim nagyon kíváncsiak és érdeklődőek. Tudni akarják, miért úgy vannak a dolgok, ahogy vannak, és az egyszerű válaszokat nem fogadják el. Minél több választ adok, annál többet kérdeznek. Rájöttem, hogy a gyermeki hitnek semmi köze nincs a kérdések megtagadásához. Senki nem kérdez többet egy gyereknél.
Gyermeki hitre hívattunk, ahol a kérdéseknek is helye van. Bízhatunk Isten jóságában, még akkor is, amikor az élet rejtelmeivel küzdünk.

Imádság: Istenünk, köszönjük, hogy meghallgatod kérdéseinket. Segíts, hogy egyre jobban bízzunk benned! Ámen.

Isten elfogadja a kérdéseimet.
Stephen J. Bedard (Ontario, Kanada)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK KÉTSÉGEKKEL KÜZDENEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Február
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek