2018. március 2. péntek

Magához hívta tizenkét tanítványát, és hatalmat adott nekik a tisztátalan lelkek felett, hogy kiűzzék azokat, és gyógyítsanak mindenféle betegséget és erőtlenséget. A tizenkét apostol neve pedig ez: az első Simon, akit Péternek hívnak, és testvére, András; Jakab, a Zebedeus fia, és testvére, János; Fülöp és Bertalan, Tamás és Máté, a vámszedő; Jakab, az Alfeus fia és Taddeus, Simon, a Kananeus, és Júdás, az Iskáriótes, aki el is árulta őt. Ezt a tizenkettőt küldte ki Jézus, és ezt a rendelkezést adta nekik: "Pogányokhoz vezető útra ne térjetek le, samaritánusok városába ne menjetek be, inkább menjetek Izráel házának elveszett juhaihoz. Menjetek el, és hirdessétek: elközelített a mennyek országa! Gyógyítsatok meg betegeket, támasszatok fel halottakat, tisztítsatok meg leprásokat, űzzetek ki ördögöket. Ingyen kaptátok, ingyen adjátok. Ne szerezzetek se aranyat, se ezüstöt, se rézpénzt az övetekbe, se tarisznyát az útra, se két felsőruhát, se sarut, se botot: mert méltó a munkás a kenyerére."

Mt 10,1-9.

TEKINTSD AJÁNDÉKNAK!

Mi pedig nem a világ lelkét kaptuk, hanem az Istenből való Lelket, hogy megismerjük mindazt, amit Isten ajándékozott nekünk. (1Kor 2,12)

Amikor észrevettem, hogy késni fogok a barátnőmmel megbeszélt ebédről, küldtem neki egy telefonüzenetet, és kértem, rendelje meg nekem is az ételt. Megérkezve aztán hosszan elbeszélgettünk a finom étel fölött. Csak hazafelé jöttem rá, hogy a barátnőm nem csak megrendelte az ebédem, de ki is fizette. Mindjárt mentegetőzve felhívtam, és megígértem, hogy majd megtérítem neki. "Tekintsd ezt ajándéknak" - válaszolta. "Nagyon kedves tőled" - mondtam, "de akkor engedd, hogy legközelebb én fizessem az ebédedet".
"Örömet akartam szerezni neked ezzel az ajándékkal" - mondta. "Engedd, hogy örülhessek a viszonzást nem váró ajándékozás áldásának!" Nehezemre esett, de beláttam, hogy a viszonzást nem váró ajándékozás az Isten szerinti ajándékozás módja.
Minden nap sok ajándékot kapunk Istentől. Ezeket nem érdemeljük meg, és bizonyára nem is tudjuk visszafizetni. Isten bőségesen és nagylelkűen ellát minket jó ajándékokkal. Jóindulattal fogadhatjuk ezeket az Istentől vagy embertársainktól kapott ajándékokat. Amikor ezt tesszük, engedjük, hogy mások megtapasztalhassák az Isten szerint való adakozás áldását.

Imádság: Urunk, segíts, hogy nagylelkű adakozók és hálás elfogadók legyünk. Tiéd legyen a dicsőség ezért. Ámen.

Milyen ajándékot fogadhatok ma hálásan Istentől?
Debra Scales (Indiana, USA)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY HÁLÁS ELFOGADÓK LEGYÜNK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek