2018. március 4. vasárnap

Mondom tehát, és tanúsítom az Úr nevében, hogy többé nem élhettek úgy, ahogyan a pogányok élnek hiábavaló gondolkodásuk szerint. Az ő elméjükre sötétség borult, és elidegenedtek az Istennek tetsző élettől, mert megmaradtak tévelygésükben, és megkeményedett a szívük. Ezért erkölcsi érzékükben eltompulva, gátlástalanul mindenféle tisztátalan tevékenységre vetemedtek nyereségvágyukban. Ti azonban nem így tanultátok a Krisztust; ha valóban úgy hallottatok róla, és kaptatok felőle tanítást, ahogyan az megvalósult Jézusban. Vessétek le a régi élet szerint való óembert, aki csalárd és gonosz kívánságok miatt megromlott; újuljatok meg lelketekben és elmétekben, öltsétek fel az új embert, aki Isten tetszése szerint valóságos igazságban és szentségben teremtetett. Ezért tehát vessétek le a hazugságot, és mondjatok igazat, mindenki a felebarátjának, mivelhogy tagjai vagyunk egymásnak. "Ha haragusztok is, ne vétkezzetek": a nap ne menjen le a ti haragotokkal, helyet se adjatok az ördögnek. Aki lopni szokott, többé ne lopjon, hanem inkább dolgozzék, és saját keze munkájával szerezze meg a javakat, hogy legyen mit adnia a szűkölködőknek. Semmiféle bomlasztó beszéd ne jöjjön ki a szátokon, hanem csak akkor szóljatok, ha az jó a szükséges építésre, hogy áldást hozzon azokra, akik hallják. És ne szomorítsátok meg az Isten Szentlelkét, aki által el vagytok pecsételve a megváltás napjára. Minden keserűség, indulat, harag, kiabálás és istenkáromlás legyen távol tőletek minden gonoszsággal együtt. Viszont legyetek egymáshoz jóságosak, irgalmasak, bocsássatok meg egymásnak, ahogyan Isten is megbocsátott nektek a Krisztusban.

Ef 4,17-31.

BÖJT HARMADIK VASÁRNAPJA

Ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek, mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes. (Róm 12,2)

Alig várom az éves tavaszi nagytakarítás idejét. Örömmel tölt el, amikor kinyitom az ablakokat, és alaposan kitakarítom az otthonom legrejtettebb zugait is. Felforgatom a szekrényeket és a fiókokat, kidobálva minden régi elhasználódott és szükségtelen holmit. Nem egyszerű feladat ez, és mindig elcsodálkozom, mennyi haszontalan dolgot sikerült felhalmoznom.
Hálás vagyok, hogy lehetőség van a kitakarításra, a holmik kidobására és egy új évszakra való felkészülésre. Hálás vagyok a nagyböjt idejéért is, amikor ehhez hasonló takarítást végezhetek a lelki életemben. Átvizsgálom, és alaposan kitakarítom lelkemnek és értelmemnek rejtett zugait, hogy megtaláljam a haszontalan dolgokat, melyeket engedtem felhalmozódni. Gyakran tapasztalom, mennyire ragaszkodom az irigység, a megbántottság és a neheztelés érzéséhez. Összeszedett odafigyeléssel és imádsággal ki tudom használni az évnek ezt az időszakát arra, hogy kitisztítsam életemből a lelki szemetet.
Jézus Krisztus a megfeszítése előtti időt imádsággal és elcsendesedéssel töltötte, így készülve a feltámadására. Mi is készülhetünk ily módon Krisztus feltámadására való emlékezésre. Ezáltal lelkünk megújulását tapasztalhatjuk meg.

Imádság: Kegyelmes Urunk, adj bölcsességet, hogy felismerjük, mit kell eltávolítanunk az életünkből! Ámen.

A nagyböjt ideje lehetőséget ad arra, hogy megújítsam hitemet.
Monica A. Andermann (New York, USA)

IMÁDKOZZUNK A NAGYBÖJTI MEGÚJULÁSÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek