2018. március 5. hétfő

Történt pedig azokban a napokban, hogy eljött Jézus a galileai Názeretből, és megkeresztelte őt János a Jordánban. És amikor jött ki a vízből, látta, hogy megnyílik a menny, és leszáll rá a Lélek mint egy galamb; a mennyből pedig hang hallatszott: "Te vagy az én szeretett Fiam, benned gyönyörködöm."
A Lélek pedig azonnal kivitte a pusztába. Negyven napig volt a pusztában, miközben kísértette a Sátán. Vadállatokkal volt együtt, és angyalok szolgáltak neki.
Miután Jánost fogságba vetették, elment Jézus Galileába, és így hirdette az Isten evangéliumát: "Betelt az idő, és elközelített már az Isten országa: térjetek meg, és higgyetek az evangéliumban."
Amikor a Galileai-tenger partján járt, meglátta Simont és Andrást, a Simon testvérét, amint hálót vetettek a tengerbe, mivel halászok voltak; és így szólt hozzájuk Jézus: "Jöjjetek utánam, és emberhalászokká teszlek benneteket." Erre azok a hálókat otthagyva azonnal követték őt. Amikor kissé továbbment, meglátta Jakabot, a Zebedeus fiát és Jánost, a testvérét, amint a hálóikat rendezgették a hajóban; és azonnal elhívta őket, azok pedig apjukat, Zebedeust a napszámosokkal együtt a hajóban hagyva, elmentek őutána.

Mk 1,9-20.

KARRIER A SZOLGÁLATBAN

Menjetek el szerte az egész világba, hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek! (Mk 16,15)

Főiskolás koromban egy gyülekezetben szerettem volna dolgozni. Mellette jó tanuló is voltam. Az egyik évfolyamtársamnak, aki nem volt hívő, ez a kettő - gyülekezetben dolgozni, és okosnak lenni - sehogy sem illett össze. Még mindig emlékszem a vele való beszélgetésre, amint az iskola tornatermének lelátóján ültünk. "Olyan okos lány vagy. Bármit csinálhatnál. Miért akarod elpazarolni tehetségedet egy gyülekezetben?"
Ez a beszélgetés régen történt, mégis gyakran eszembe jut. Egy ideig gyülekezetben dolgoztam, de pályafutásom nagyobb részét más önkéntes szervezeteknél töltöttem. Lehetőségeim eltékozlásának tekintem mindezt? Természetesen nem. Azt is megállapítottam, hogy más pályát is befuthattam volna mások szolgálatában.
Jézus felszólít: "Menjetek el szerte a világba..." A szolgálat nem korlátozódik csupán a gyülekezetre, más közösségekre is vonatkozhat. Mindenféle hivatást gyakorló ember Istent szolgálja: orvosok, buszsofőrök, éttermi felszolgálók, vízvezeték-szerelők, tanárok, és folytathatnánk a sort. Bárhol is vagyunk, mindnyájan szolgálhatunk, ha nyitottak vagyunk, és megosztjuk Isten szeretetét embertársainkkal.

Imádság: Urunk, segíts felismernünk, hogyan tehetünk bizonyságot minden egyes napon. Ámen.

Hogyan szolgálhatok ma embertársaimnak?
Catherine Ryan (Dél-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY SZOLGÁLATNAK LÁSSUK MUNKÁNKAT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Március
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek