2018. március 8. csütörtök

"Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higgyetek Istenben, és higgyetek énbennem. Az én Atyám házában sok hajlék van; ha nem így volna, vajon mondtam volna-e nektek, hogy elmegyek helyet készíteni a számotokra? És ha majd elmentem, és helyet készítettem nektek, ismét eljövök, és magam mellé veszlek titeket, hogy ahol én vagyok, ott legyetek ti is. Ahova pedig én megyek, oda tudjátok az utat." Tamás erre így szólt hozzá: "Uram, nem tudjuk, hova mégy: honnan tudnánk akkor az utat?" Jézus így válaszolt: "Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam. Ha ismernétek engem, ismernétek az én Atyámat is: mostantól fogva ismeritek őt, és látjátok őt." Fülöp így szólt hozzá: "Uram, mutasd meg nekünk az Atyát, és az elég nekünk!" Jézus erre ezt mondta: "Annyi ideje veletek vagyok, és nem ismertél meg engem, Fülöp? Aki engem lát, látja az Atyát. Hogyan mondhatod te: Mutasd meg nekünk az Atyát? Talán nem hiszed, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya énbennem van? Azokat a beszédeket, amelyeket én mondok nektek, nem önmagamtól mondom; az Atya pedig bennem lakozva viszi végbe az ő cselekedeteit. Higgyetek nekem, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya énbennem van; ha pedig másért nem, magukért a cselekedetekért higgyetek. Bizony, bizony, mondom néktek: aki hisz énbennem, azokat a cselekedeteket, amelyeket én teszek, szintén megteszi, sőt ezeknél nagyobbakat is tesz."

Jn 14,1-12.

KÉZEN FOGVA

Aki hisz énbennem, azokat a cselekedeteket, amelyeket én teszek, szintén megteszi. (Jn 14,12)

Az utóbbi időben többen is észrevételt tettek, amikor kézen fogva láttak minket a feleségemmel. A bankár az irodában megjegyezte: "De jó magukat így kettesben látni!" Egyszer pedig, amikor az otthonunk közelében sétáltunk, az egyik autós lefékezett mellettünk, és kiszólt, hogy milyen jól nézünk ki. A feleségem így foglalta ezt később össze, amikor megkérdezte: "Vajon azért tűnik olyan kedves dolognak az, hogy kéz a kézben megyünk, mert a hatvanas éveinkben járunk?"
Reméljük, hogy szeretetünk kimutatása olyan üzenet, amit legtöbben megértenek. Azon túl, hogy 43 év után is szeretjük egymást, kézfogásunk azt is elmondja, hogy összetartozunk.
Amikor a Jézussal való kapcsolatomra gondolok, megkérdezem magamtól, vajon látják-e az emberek, hogy szeretem őt, és hozzá tartozom. Beszél-e a Jézus iránti szeretetemről az, ahogyan a fájdalmat okozó emberekre és helyzetekre reagálok?
Akkor mutatjuk meg, hogy Jézushoz tartozunk, amikor a különböző helyzetekben azt sugározzuk, hogy egyek vagyunk vele. Amikor azt tesszük, amit Jézus tenne, az emberek láthatják, hogy mi hozzá tartozunk. Ha életünket Jézussal járjuk, semmi sem választhat el az ő szeretetétől. (Róm 8,39)

Imádság: Drága Jézusunk, segíts a közeledben maradnunk, hogy többet adhassunk szeretetedből másoknak! Ámen.

Ma beszédemmel és cselekedeteimmel Jézus szeretetét szeretném tükrözni.
Charles Huff (Illinois, USA)

IMÁDKOZZUNK A HÁZASPÁROKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Március
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek