2018. március 10. szombat

Legyetek az igének cselekvői, ne csupán hallgatói, hogy be ne csapjátok magatokat. Mert ha valaki csak hallgatója az igének, de nem cselekszi, olyan, mint az az ember, aki a tükörben nézi meg az arcát. Megnézi ugyan magát, de elmegy, és nyomban el is felejti, hogy milyen volt. De aki a szabadság tökéletes törvényébe tekint bele, és megmarad mellette, úgyhogy nem feledékeny hallgatója, hanem tevékeny megvalósítója: azt boldoggá teszi cselekedete. Ha valaki azt hiszi, hogy kegyes, de nem fékezi meg a nyelvét, hanem még önmagát is becsapja, annak a kegyessége hiábavaló. Tiszta és szeplőtlen kegyesség az Isten és Atya előtt ez: meglátogatni az árvákat és az özvegyeket nyomorúságukban, és tisztán megőrizni az embernek önmagát a világtól.

Jak 1,22-27.

EGY KIS LEHETŐSÉG

Ezért tehát, amíg időnk van, tegyünk jót mindenkivel, leginkább pedig azokkal, akik testvéreink a hitben. (Gal 6,10)

Szombat reggel csengett a telefon, és egy ismerős hang megkérdezte: "Tudsz kertet kapálni?" Verna volt a hívó, az egyik 90 éves özvegyasszony barátnőm. Félig már nyugdíjas vagyok, sok szabadidővel, kellett azonban néhány pillanat, hogy átgondoljam a kérést. Aggódtam, hogy a kapálási tudományom nem lesz elegendő. Úgy tűnt, Vernának több hite van a kapálási képességemet illetően. Végül azt mondtam: "Hogyne, mindjárt megyek." A kapálás után megdicsérte a jól elvégzett munkámat, pompás ebédet készített, sőt még fizetett is a munkámért.
Eszembe jutott a Jak 1,27, mely figyelmeztet, hogy viseljünk gondot az özvegyekre. Fenti igénk pedig arra emlékeztet, hogy tegyünk jót, amikor csak lehetőségünk van rá. Ezek az igék mind arra bátorítanak, hogy segítsünk mindenkin, aki mások jóságára szorul. Ha nemet mondtam volna, nem válaszoltam volna helyesen a bibliai kérésre. Elmulasztottam volna egy jó kis testmozgást, egy finom ebédet, és a kedves barátnőmmel, Vernával való közösséget.
Tehát, ha valaki egy fárasztónak tűnő feladathoz segítséget kér, megragadhatjuk a lehetőséget, hogy engedelmeskedjünk Isten kérésének mások szolgálatára. És meglepő módon részesülhetünk majd áldásokban.

Imádság: Urunk, köszönjük a segítségnyújtás lehetőségeit. Add, hogy soha ne lankadjunk a jó cselekvésében! Ámen.

Egy kis feladat is lehet Istentől jövő lehetőség számomra!w
Don Weber (Észak-Dakota, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÖZVEGYEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Március
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek