2018. március 16. péntek

Te maradj meg abban, amit tanultál, és amiről megbizonyosodtál, tudván, kiktől tanultad, mivel gyermekségedtől ismered a szent írásokat, amelyek bölccsé tehetnek téged az üdvösségre a Krisztus Jézusba vetett hit által. A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre; hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített.

2Tim 3,14-17.

LÁSS, NE CSAK NÉZZ!

Nyisd föl szememet, hogy megláthassam, milyen csodálatos a te törvényed... ne rejtsd el előlem parancsolataidat. (Zsolt 119,18-19)

Próbáltam emlékezni, hova is tehettem a kulcsomat, miközben eszeveszetten rohantam egyik szobából a másikba. Itt kell lennie valahol! Ellenőriztem a kabátzsebeket, a konyhaasztalt, a telefonos asztalkát. Nem akartam tovább vesztegetni az időt, de hát szükségem volt arra a kulcsra! A tini lányom kérdése megállított: "Anya, imádkoztál, hogy megtaláld a kulcsot?" Nem imádkoztam. Ezért leültem a lépcsőre, lehajtottam a fejem, és kértem Isten segítségét. Ahogy kinyitottam a szemem, pontosan a kulcsot pillantottam meg. Ott lógott mindvégig az ajtó mellett. A nagy keresésben épp a legszembeötlőbb helyet hagytam ki, ahogy számtalanszor elhaladtam az ajtó mellett.
A Bibliában olvasott szöveg nem mindig érthető számunkra. Jézus a feltámadása után emlékeztette tanítványait, miket mondott korábban nekik, majd "megnyitotta értelmüket, hogy értsék az Írásokat" (Lk 24,45). Ha Jézus tanítványainak szükségük volt magyarázatra az Ige megértéséhez, nem meglepő, hogy nekünk is ezt kell kérünk az imádságon keresztül. Amikor időt szánunk az igeolvasásra, imádkozhatunk azért, hogy a Szentlélek nyissa meg szemünket, és vezessen egy új látásra.

Imádság: Drága mennyei Atyánk, segíts, hogy megérthessük, amit a Bibliában olvasunk! Ámen.

Imádkozni fogok, hogy jobban értsem Isten szavát.
Pat Gerbrandt (Manitoba, Kanada)

IMÁDKOZZUNK A TINIKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek