2018. március 17. szombat

Mivel tehát megigazultunk hit által, békességünk van Istennel a mi Urunk Jézus Krisztus által. Őáltala kaptuk hitben a szabad utat ahhoz a kegyelemhez, amelyben vagyunk, és dicsekszünk azzal a reménységgel is, hogy részesülünk az Isten dicsőségében. De nem csak ezzel dicsekszünk, hanem a megpróbáltatásokkal is, mivel tudjuk, hogy a megpróbáltatás munkálja ki az állhatatosságot, az állhatatosság a kipróbáltságot, a kipróbáltság a reménységet; a reménység pedig nem szégyenít meg, mert szívünkbe áradt az Isten szeretete a nekünk adatott Szentlélek által. Mert amikor még erőtlenek voltunk, a rendelt időben halt meg Krisztus értünk, istentelenekért. Hiszen még az igazért is aligha halna meg valaki, bár a jóért talán még vállalja valaki a halált. Isten azonban abban mutatta meg rajtunk a szeretetét, hogy Krisztus már akkor meghalt értünk, amikor bűnösök voltunk.

Róm 5,1-8.

EGY LAKATLAN SZIGETEN

A reménység pedig nem szégyenít meg, mert szívünkbe áradt az Isten szeretete a nekünk adott Szentlélek által. (Róm 5,5)

Cégeknek és szervezeteknek tartok előadásokat vezetéselméletről. Szeretem azzal kezdeni, hogy egy provokatív kérdést teszek fel a hallgatóságomnak: "Ha egy lakatlan szigetre kerülnél egyedül, mi lenne az a tárgy, amit magaddal vinnél, és miért pont azt?"
Tetszenek a kérdésre adott válaszok is. A tárgyak és az indokok mindig szórakoztatóak számomra: egy mikrohullámú sütő, fotó a családról, fésű, Biblia, gyufa, alsónemű, toll és még sorolhatnám. Nem is a tárgyról, hanem a reményről szól az, amit a tárgyban látnak az emberek. Habár némelyik tárgy haszontalannak és butaságnak tűnik egy lakatlan szigeten, mégis segítenek annak az embernek bátran kitartani és előre tekinteni.
Míg egyes tárgyak megnyugtatnak bennünket, a végső reményünk Jézusban van. Ő az, aki segít elviselni a nehéz körülményeket, válást, betegséget, munkanélküliséget, vagy bármit a személyes "lakatlan szigetünkön". A mai bibliai idézet biztosít minket arról, hogy vigaszt lelhetünk, ha szemünket Jézus Krisztuson tartjuk.

Imádság: Drága Jézus, te vagy a reményünk minden helyzetben. Még ha úgy érezzük is, hogy zátonyra futott az életünk, tudjuk, hogy bízhatunk benned. Ámen.

Jézus erőt ad a megpróbáltatások elviselésére.
Todd Diedrich (Wisconsin, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI ELHAGYATOTTNAK ÉRZI MAGÁT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Március
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek