2018. március 18. vasárnap

Elvitték őt a Golgota nevű helyre, ami ezt jelenti: Koponya-hely, és mirhás bort adtak neki; de ő nem fogadta el. Ekkor keresztre feszítették, és megosztoztak a ruháin, sorsot vetve, hogy ki mit kapjon. Kilenc óra volt, amikor megfeszítették. Felirat is volt a kereszten az ellene emelt vádról, amely így szólt: A ZSIDÓK KIRÁLYA. Vele együtt feszítettek keresztre két rablót, egyet jobb, egyet pedig bal keze felől. (És így teljesedett be az Írás, amely ezt mondja: "És bűnösök közé számlálták.") Az arra járók fejüket csóválva káromolták, és ezt mondták: "Nosza te, aki lerombolod a templomot, és felépíted három nap alatt, mentsd meg magadat, szállj le a keresztről!" Hasonlóan csúfolódtak a főpapok is maguk között az írástudókkal együtt, és így szóltak: "Másokat megmentett, de magát nem tudja megmenteni. A Krisztus, az Izráel királya, szálljon le a keresztről, hogy lássuk, és higgyünk." Azok is gyalázták, akik vele együtt voltak megfeszítve.

Mk 15,22-32.

BÖJT ÖTÖDIK VASÁRNAPJA

Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. (Jn 3,16)

Gyermekkoromban rendszeresen meglátogattam anyukám nagymamáját egy pennsylvaniai kisvárosban. A dédim sokszor biztatott, hogy sétáljak be a belvárosba. De féltem, hogy nem találok vissza. Ő azonban azt mondta, hogyha a nagyáruház ablaka elé állok, és felnézek a dombtetőre, akkor megláthatom a házát, és ő ott vár rám. Ezután soha nem féltem.
Sok évvel később visszatértem abba a kisvárosba. A dédim már rég elhunyt, de megálltunk az áruház előtt, felnéztem a dombtetőre, és emlékeztem arra a kedves, csodálatos nőre, aki szeretett és várt engem ott.
A böjt időszakát éljük. Ebben a lelki utazásban egy másik hegyre nézünk fel: a Golgotára. Megemlékezünk az utolsó vacsoráról, a kínzásokról, a keresztre feszítésről, de azután eljön a húsvétvasárnap. Ha elveszettnek, zavartnak, vagy ijedtnek érzem magam, feltekintek erre a hegyre, és tudhatom, megváltás vár ott. Éppúgy, mint ahogy dédi mamám várt rám a pennsylvaniai kis dombon, Krisztus is vár, és szeretettel fogad mindnyájunkat.

Imádság: Drága Urunk, segíts feltekintenünk a megváltás helyére. Segíts másokat is elérnünk szereteted hírével, és elvezetni őket hozzád! Jézus nevében kérünk. Ámen.

Krisztus hatalmas szeretetével vár rám.
Grace A. Epperson (Michigan, USA)

IMÁDKOZZUNK A DÉDSZÜLŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Március
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek