2018. március 21. szerda

Arám királya háborút indított Izráel ellen. Tanácskozott udvari embereivel, hogy melyik helyen legyen a tábora. Az Isten embere azonban ezt az üzenetet küldte Izráel királyának: Vigyázz, ne vonulj át ezen a helyen, mert ott vonulnak le az arámok. Izráel királya ekkor embereket küldött arra a helyre, amelyet az Isten embere mondott neki, figyelmeztetve őt, hogy ott vigyázzon magára. Így történt többször is. Felháborodott emiatt Arám királya, összehívatta udvari embereit, és ezt mondta nekik: Miért nem jelentitek nekem, hogy ki tart a mieink közül Izráel királyával? Ekkor az egyik udvari embere így szólt: Senki, uram király! De az Izráelben levő Elizeus próféta megmondja Izráel királyának még azokat a dolgokat is, amelyekről te a hálószobádban beszélsz. A király ezt parancsolta: Menjetek, és nézzetek utána, hogy hol van, hadd fogassam el! Jelentették neki, hogy most Dótánban van. Akkor lovakat, harci kocsikat és tekintélyes sereget küldött oda. Azok megérkeztek éjjel, és körülvették a várost. Amikor az Isten emberének a szolgája korán felkelt és kiment, már körülvette a várost a sereg lovakkal, meg harci kocsikkal. A szolgája így szólt hozzá: Jaj, uram! Mit tegyünk? De ő így felelt: Ne félj, mert többen vannak velünk, mint ővelük! Majd Elizeus így imádkozott: URam, nyisd meg a szemét, hadd lásson! És az ÚR megnyitotta a szolgának a szemét, és az meglátta, hogy tele van a hegy Elizeus körül tüzes lovakkal és harci kocsikkal.

2Kir 6,8-17.

KÖDÖS HIT

Elizeus így imádkozott: Uram, nyisd meg a szemét, hadd lásson! És az Úr megnyitotta a szolgának a szemét, és az meglátta, hogy tele van a hegy Elizeus körül tüzes lovakkal és harci kocsikkal. (2Kir 6,17)

Ködös reggelre ébredtem. A ködfátyol beborította az egész környéket, míg én aludtam, és alig lehetett látni valamit. Az első ablakból kinézve nem láttam a szomszéd házat, ami 8 méterre volt tőlem. Három óra múlva szállt fel csak a köd, és a ház újra láthatóvá vált.
Néha azt érzem, mintha az életemet köd lepné be. A bizonytalanság, veszteség vagy egy megszakadt kapcsolat közepette nehézséget okoz a mennyei Atya arcát látni, még akkor is, ha tudom, hogy Isten mindig közel van.
Elizeus szolgája is "ködös" hittől szenvedett. Arra ébredt, hogy az ellenséges szekerek serege körbevette a várost. Pánikba esett a szolga, mert félt, hogy megölhetik vagy elfoghatják. Elizeus azonban nem veszítette el a lélekjelenlétét. Tudta, hogy Isten és az angyalai is ott vannak. "Segíts neki, hogy lásson!" - így imádkozott Elizeus. Hirtelen megnyíltak a szolga szemei, és meglátta azt a segítséget, ami végig ott volt.
Isten mindig közel van, még ha a körülményeink miatt nehéz is látnunk a rendelkezésre álló segítséget.

Imádság: Drága Urunk, segíts, hogy túllássunk a nehézségeken, és észrevegyük, hogy te munkálkodsz! Köszönjük az állandó jelenlétedet. Ámen.

Bár nem látom Istent, tudom, hogy mindig közel van.
Lori Hatcher (Dél-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK A KÉTSÉGEKKEL KÜZDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Március
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek