2018. március 22. csütörtök

Mi haszna van a munkásnak abból, amiért fáradozik? Láttam azokat a bajokat, amelyeket Isten azért adott az embereknek, hogy bajlódjanak velük. Szépen megalkotott mindent a maga idejében, az örökkévalóságot is az emberi értelem elé tárta, de az ember mégsem tudja felfogni Isten alkotásait elejétől végig, amelyeket megalkotott. Rájöttem, hogy nincs jobb dolog, mint ha örül az ember, és a maga javára törekszik egész életében. De az is Isten ajándéka, hogy az ember eszik, iszik, és jól él fáradságos munkájából. Rájöttem, hogy mindaz, amit Isten tesz, örökké megmarad; nincs ahhoz hozzátenni való, és nincs belőle elvenni való. Azért rendezte Isten így, hogy féljék őt.

Préd 3,9-14.

A PIHENÉS IDEJE

Rájöttem, hogy nincs jobb dolog, mintha örül az ember, és a maga javára törekszik egész életében. (Préd 3,12)

Szeretek időt tölteni a lányommal, de ritkán találkozunk, mert mindketten elfoglaltak vagyunk. A 69. születésnapom előtt kérdezte: "Nem lenne ideje már nyugdíjba vonulnod? Többször láthatnánk egymást. Nem szeretnél kicsit lelassítani és pihenni?"
Elgondolkoztam a nyugdíjba vonulásról. Néha nagyon nincs kedvem a négy munkanapos öregotthoni munkámhoz. Demens lakókkal foglalkozni sokszor stresszes, és csábítón hangzik a gondolat, hogy ne kelljen dolgozni menni. Ha tíz perccel tovább fekszem, mint kellene, arra gondolok, hogyha nyugdíjba megyek, addig aludhatok majd, ameddig akarok.
Ugyanakkor aggódom, hogy unatkozni fogok otthon. A házra ráférne egy jó alapos takarítás, de az ember végtelen sokat tud takarítani és pakolni. Aztán a lakóknak tartott bibliaóra is eszembe jut, és a munkatársak, akiket mentorálok. Nemsokára betöltöm a 69-et, de még mindig hasznos vagyok.
Ilyenkor hálát adok az Úrnak, hogy erőt ad a további munkához, és ahhoz, hogy változást hozzak mások számára. Ha eljön a nyugdíj ideje, bízom Istenben, hogy valami mást fog rám bízni. Amíg csak lélegzünk, Istennek terve van velünk. Addig is abban a tudatban élek, hogy Istennek jó terve van velem, és reményteljes jövőt szán nekem (Jer 29,11).

Imádság: Mennyei Atyánk, segíts, hogy boldogan dolgozzunk azon a helyen, ahova helyeztél minket! Ámen.

Amíg csak lélegzem, Istennek terve van velem.
Diana L. Walters (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK A NYUGDÍJBA KÉSZÜLŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Március
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek