2018. március 26. hétfő

Hálát adok az én Istenemnek, valahányszor megemlékezem rólatok, és mindenkor minden könyörgésemben örömmel imádkozom mindnyájatokért, mert közösséget vállaltatok az evangéliummal az első naptól fogva mind a mai napig. Éppen ezért meg vagyok győződve arról, hogy aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi a Krisztus Jézus napjára. Így kell gondolkoznom mindnyájatokról, mert szívemben hordozlak titeket, mivel fogságomban is, az evangélium védelme és megerősítése közben is mindnyájan együtt részesültök velem a kegyelemben. Mert tanúm az Isten, mennyire vágyódom mindnyájatok után a Krisztus Jézus szeretetével; és imádkozom azért, hogy a szeretet egyre inkább gazdagodjék bennetek ismerettel és igazi megértéssel; hogy megítélhessétek, mi a helyes, hogy tiszták és kifogástalanok legyetek a Krisztus napjára, és gazdagon teremjétek az igazság gyümölcseit Jézus Krisztus által Isten dicsőségére és magasztalására.

Fil 1,3-11.

EMLÉKEK

Hálát adok az én Istenemnek, valahányszor megemlékezem rólatok. (Fil 1,3)

"Én magát ismerem! Emlékszem, hogy az ötödik osztályban tanított engem." - mosolygott a fiatalasszony. "És mire emlékszik?" - kérdeztem tőle. "Például arra, amikor ebédet főztünk a szüleinknek. Kitaláltunk egy egészséges menüt, és kiszámoltuk, mindez mennyibe kerülne. Még az étkezési etikettet is megtanította nekünk."
Régi tanítványomat látva eszembe jutott, hogy akarva-akaratlanul mindannyian hatással vagyunk a körülöttünk lévőkre. Mindnyájunknak vannak emlékei azokról, akik gazdagították az életünket Pál szavai szerint: "Vigasztaljátok tehát egymást, és építse egyik a másikat..." (1Thessz 5,11)
Sajnos sokan olyan emléket is fel tudunk idézni, amikor bántó tetteink kapcsolatok széthullásához vezettek. Jézus ezek kezelésére egy speciális utasítást adott: "...menj el, békülj ki előbb atyádfiával." (Mt 5,23-24).
Ha a múlttal szembenézünk, és lépéseket is teszünk egy megromlott kapcsolat helyrehozására, visszaállíthatjuk a békét magunk és embertársaink között. Ha mi vagyunk is a hibásak, és ezért kínosan érezzük magunkat, törekedhetünk a változásra Isten segítségével, és komoly elhatározással életünk a jövőben Jézust tükrözheti, ami pozitív hatással lehet másokra.

Imádság: Mennyei Atyánk, segíts úgy élnünk, hogy szeretetedet és téged tükrözhessünk. Ámen.

A Jézussal való kapcsolatom hatással van másokra.
Rebecca Brown LeRud (Oregon, USA)

IMÁDKOZZUNK A TANÁROKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek