2018. március 28. szerda

Amikor Aháb elmondta Jezábelnek mindazt, amit Illés tett, és hogy a prófétákat megölte karddal, Jezábel követet küldött Illéshez ezzel az üzenettel: Úgy bánjanak velem az istenek most és ezután is, hogy holnap ilyenkorra azt teszem veled, ami azokkal történt! Illés megijedt, elindult és elment, hogy mentse az életét, és elérkezett a júdai Beérsebába. Legényét ott hagyta, ő pedig elment a pusztába egynapi járóföldre. Odaérve egy rekettyebokorhoz, leült alá, meghalni kívánt, és ezt mondta: Elég most már, URam! Vedd el életemet, mert nem vagyok jobb elődeimnél! Azután lefeküdt, és elaludt a rekettyebokor alatt. De egyszer csak egy angyal érintette meg, és ezt mondta neki: Kelj föl, egyél! Amikor föltekintett, látta, hogy a fejénél forró kövön sült lángos és egy korsó víz van. Evett és ivott, majd újra lefeküdt. Az ÚR angyala másodszor is visszatért, megérintette, és ezt mondta: Kelj föl, egyél, mert erőd felett való út áll előtted! Ő fölkelt, evett és ivott, és annak az ételnek az erejével ment negyven nap és negyven éjjel az Isten hegyéig, a Hórebig. Itt bement egy barlangba, és ott töltötte az éjszakát.

1Kir 19,1-9.

JÉZUS SOHASEM HIBÁZIK

Még nyelvemen sincs a szó, te már pontosan tudod, Uram. (Zsolt 139,4)

Legjobb barátnőm otthonában voltam telve aggodalommal és teljesen kiborulva a munkahelyemmel kapcsolatos súlyos problémák miatt. A barátnőm éppen munkában volt, de édesanyja és a gyermekei vigaszt nyújtottak számomra. Öröm volt velük lenni. Elhalmoztak szeretetükkel, apró ajándékokkal és rajzokkal, saját maguk készítette kis tárgyakkal és a kedvenc keresztény íróim könyveivel.
Az itt töltött idő Illést juttatta eszembe, amikor a gonosz Jezábel királynő elől menekült, és egyedül Isten volt a segítsége, aki egy angyalon keresztül gondoskodott róla. A Zsolt 46-ban azt olvashatjuk, hogy Isten a mi oltalmunk, és erősségünk, aki életünk minden apró részletével törődik.
Örvendezve hagytam el aznap a barátaim házát. Igaz, még nem tudtam a megoldást a munkahelyi problémáimra, de bizonyos voltam benne, hogy a válasz már úton van.

Imádság: Istenünk, hálát adunk neked örökkévaló szeretetedért. Ha életünkben nehéz idők is jönnek, emlékeztess, hogy hozzád forduljunk, és te meghallgatsz minket. Ámen.

Mikor az aggodalmaink már-már elborítanak, Isten az ő békességét ajánlja fel.
Anitha Eliet (Tamil Nadu, India)

IMÁDKOZZUNK A MUNKANÉLKÜLIEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek