2018. március 31. szombat

Tizenkét órától kezdve három óráig sötétség lett az egész földön. Három óra tájban Jézus hangosan felkiáltott: "Éli, éli, lamá sabaktáni!" azaz: "Én Istenem, én Istenem, miért hagytál el engemet?" Néhányan az ott állók közül, akik hallották ezt, így szóltak: "Illést hívja." Egy közülük azonnal elfutott, hozott egy szivacsot, megtöltötte ecettel, nádszálra tűzte, és inni adott neki. A többiek pedig ezt mondták: "Hadd lássuk, eljön-e Illés, hogy megmentse." Jézus pedig ismét hangosan felkiáltott, és kilehelte lelkét. És íme, a templom kárpitja felülről az aljáig kettéhasadt, a föld megrendült, és a sziklák meghasadtak. A sírok megnyíltak, és sok elhunyt szentnek feltámadt a teste. Ezek kijöttek a sírokból, és Jézus feltámadása után bementek a szent városba, és sokaknak megjelentek. Amikor pedig a százados és akik vele őrizték Jézust, látták a földrengést és a történteket, nagyon megrémültek, és így szóltak: "Bizony, Isten Fia volt ez!" Volt ott sok asszony is, akik távolról figyelték mindezt. Ezek Galileából követték Jézust, és szolgáltak neki. Köztük volt a magdalai Mária és Mária, a Jakab és József anyja, valamint a Zebedeus fiainak anyja.

Mt 27,45-56.

A MEGVÁLTÓ TUDJA

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat... és megnyugvást találtok lelketeknek. Mert az én igám jó, és az én terhem könnyű. (Mt 11,28-30)

Már több mint 19 éve töltöm börtönbüntetésemet, és néha úgy gondolom, senki nem érti meg, mennyire összetört és magányos vagyok. Ilyenkor emlékeztetem magam arra, min ment keresztül Jézus, és tudom, hogy ő megérti a fájdalmamat. Eljött közénk, magára vette ezt a földi testet, hogy megváltsa a világot. Mégis keresztre feszítették.
Jézus tudja, mit jelent a fizikai és érzelmi fájdalom. Tudja, mit jelent elszenvedni az árulást, a kiközösítést, és még azt is, hogy a szerettei elhagyják. Minden fájdalmat ismer, amit én megtapasztalok.
De Jézus története nem fejeződött be a keresztre feszítés fájdalmával. A kereszt után feltámadás következett. Jézus feltámadt a sírból, hogy legyőzze a halált. Most ott ül Isten jobbján, és még mindig odafordul a megtörtekhez és a megfáradtakhoz. Kezébe teszem lelkemet, mert tudom, hogy meg tudja gyógyítani megtört szívemet, és be tudja kötözni sebeimet.

Imádság: Drága Urunk, segíts emlékeznünk, hogy te megérted nehézségeinket, és megígéred, hogy begyógyítod sebünket, ha hozzád fordulunk. Ámen.

Jézus szereti a magányosokat, és meggyógyítja a szenvedőket.
R. Aaron Flaherty (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK MAGÁNYOSAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek