2018. április 1. vasárnap

Ellenben azt, ami nekem nyereség volt, kárnak ítéltem a Krisztusért. Sőt most is kárnak ítélek mindent Krisztus Jézus, az én Uram ismeretének páratlan nagyságáért. Őérte kárba veszni hagytam, és szemétnek ítélek mindent, hogy Krisztust megnyerjem. Hogy kitűnjék rólam őáltala: nincsen saját igazságom a törvény alapján, hanem a Krisztusba vetett hit által van igazságom Istentől a hit alapján, hogy megismerjem őt és feltámadása erejét, valamint a szenvedéseiben való részesedést, hasonlóvá lévén az ő halálához, hogy valamiképpen eljussak a halottak közül való feltámadásra.

Fil 3,7-11.

HÚSVÉTVASÁRNAP

Én vagyok az első és az utolsó és az élő: halott voltam, de íme, élek örökkön-örökké. (Jel 1,17-18)

Szeretek a tornácon üldögélve gyönyörködni a házunk mögötti tóban. Ha süt a nap, a vízfelszín szikrázva táncol a fényben. Azon a húsvét hajnalon viszont a köd, mint egy hullámzó, vastag szürke takaró borította be a tavat. De amikor a nap felkelt, és felmelegítette a levegőt, a köd kezdett vékonyodni, míg végül eltűnt, és a víz újra csilloghatott a ragyogó napsütésben. A felkelő nap melege erősebbnek bizonyult, és a ködtakarónak mennie kellett.
Arra gondoltam, mennyire illik ez a kép a feltámadás reggeléhez. Mikor Jézus feltámadt, hogy nekünk életet adjon, a köd felszállt az életünkről, és láthatjuk Jézust teljes dicsőségében. Mivel Jézus bennünk él, mi is világíthatunk másoknak.
A bűn és halál sötétsége legyőzetett, és a kő elhengeríttetett húsvét hajnalán. Ahogyan a köd nem tudta legyőzni a felkelő nap melegét, úgy a bűnnek és halálnak sincs hatalma, hogy legyőzze Isten szeretetét és kegyelmét, ami megjelent Krisztusban. Jézus feltámadt! Dicsőség Istennek!

Imádság: Mindenható Istenünk, köszönjük a húsvétban kínált reménységet. Segíts, hogy másokkal is meg tudjuk ezt osztani! A feltámadt Krisztus nevében kérünk. Ámen.

Jézus feltámadása reményt ad a világnak.
Linda Fasking (Kentucky, USA)

IMÁDKOZZUNK A HÚSVÉT EVANGÉLIUMÁNAK TERJEDÉSÉÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek