2018. április 2. hétfő

Szombat elmúltával, a hét első napjának hajnalán, elment a magdalai Mária és a másik Mária, hogy megnézzék a sírt. És íme, nagy földrengés volt, az ÚR angyala leszállt a mennyből, odament, elhengerítette a követ, és leült rá. Tekintete olyan volt, mint a villámlás, és ruhája fehér, mint a hó. Az őrök a tőle való félelem miatt megrettentek, és szinte holtra váltak. Az asszonyokat pedig így szólította meg az angyal: "Ti ne féljetek! Mert tudom, hogy a megfeszített Jézust keresitek. Nincsen itt, mert feltámadt, amint megmondta. Jöjjetek, nézzétek meg azt a helyet, ahol feküdt. És menjetek el gyorsan, mondjátok meg a tanítványainak, hogy feltámadt a halottak közül, és előttetek megy Galileába: ott meglátjátok őt. Íme, megmondtam nektek!" Az asszonyok gyorsan eltávoztak a sírtól, félelemmel és nagy örömmel futottak, hogy megvigyék a hírt tanítványainak. És íme, Jézus szembejött velük, és ezt mondta: "Legyetek üdvözölve!" Ők pedig odamentek hozzá, megragadták a lábát, és leborultak előtte. Ekkor Jézus így szólt hozzájuk: "Ne féljetek: menjetek el, adjátok hírül atyámfiainak, hogy menjenek Galileába, és ott meglátnak engem."

Mt 28,1-10.

NAPFELKELTE

Jézus hozzájuk lépett, és így szólt: Nekem adatott minden hatalom mennyen és földön. (Mt 28,18)

A barátjuk és mesterük keresztre feszítése miatt érzett szomorúságban, kételkedésben és félelemben a tanítványok Jézus minden ígéretéről megfeledkeztek.
A hét első napjának hajnalán azonban minden megváltozott. Az asszonyok felkeltek, és elmentek, hogy megnézzék a sírt. Az Úr angyala elhengerítette a követ, és a felkelő nap fénye megvilágította az üres sírt. Amikor az asszonyok futottak, hogy elmondják a tanítványoknak a feltámadás hírét, találkoztak Jézussal.
A napfelkeltével együtt jött az Úr hangja: "Ne féljetek! Menjetek el, adjátok hírül testvéreimnek, hogy menjenek Galileába, és ott meglátnak engem." (Mt 28,10) Mikor Jézus megérkezett, nem feddte meg tanítványait kételkedésük miatt, hanem emlékeztette őket, hogy ő minden hatalom forrása.
Azon a napon a napfelkelte a megváltás hajnalát hozta el. Ma is ez a mi reménységünk, amikor a fájdalom és szomorúság sötét, elhagyatott völgyén keresztül visz utunk. A feltámadás gyógyulást hozhat egy betegségtől meggyötört test vagy egy tönkrement házasság számára is. Istennek, aki akkor régen elhengerítette a követ, ma is van hatalma mindent újjá tenni.

Imádság: Istenünk, amikor fájdalom és szomorúság kínoz, segíts, hogy higgyük és reméljük, a nap fel fog kelni. Ámen.

Most húsvétkor is örvendhetünk a megváltás hajnalának.
Sharon Finch O\'Maley (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY REMÉNYSÉGET TALÁLJUNK A FELTÁMADÁSBAN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Április
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek