2018. április 7. szombat

Eljött Amálék, és megtámadta Izráelt Refídímben. Akkor ezt mondta Mózes Józsuénak: Válassz ki férfiakat, vonulj ki, és ütközz meg Amálékkal! Én pedig odaállok holnap a halom tetejére, és Isten botja a kezemben lesz. Józsué úgy cselekedett, ahogyan Mózes mondta neki, és megütközött Amálékkal. Mózes, Áron és Húr pedig fölment a halom tetejére. És az történt, hogy valahányszor Mózes fölemelte kezét, Izráel volt az erősebb, amikor pedig leeresztette a kezét, Amálék volt az erősebb. De Mózes kezei elfáradtak. Ezért fogtak egy követ, alája tették, és ő ráült. Áron és Húr pedig tartotta a kezét, az egyik erről, a másik amarról, úgyhogy két keze fölemelve maradt naplementig. Így győzte le Józsué Amálékot és annak hadát fegyverrel. Akkor így szólt az ÚR Mózeshez: Írd meg ezt a dolgot emlékezetül egy könyvben, és vésd Józsué emlékezetébe, hogy Amáléknak még az emlékét is eltörlöm az ég alól! Mózes akkor oltárt épített, és így nevezte el: "Az ÚR az én hadijelvényem". És így szólt: Mivel kezet emelt az ÚR trónusára, harcolni fog Amálék ellen az ÚR nemzedékről nemzedékre.

2Móz 17,8-16.

TÁMASZKODJ RÁM!

De Mózes kezei elfáradtak... Áron és Húr pedig tartotta a kezét, az egyik erről, a másik amarról, úgyhogy a két keze fölemelve maradt napnyugtáig. (2Móz 17,12)

Farmon nőttem fel, ahol a kemény munka megszokott volt. Az izmok feszültek, és a mindennapi munka végtelennek tűnt. Amikor egy kis pihenésre volt szükség, gyakran nekitámaszkodtunk a legközelebbi kerítésnek. Támaszt nyújtott nekünk, amíg hideg vizet ittunk, vagy megtöröltük az arcunkat, és arra gondoltunk, vajon mennyi idő van még a munka végéig.
A kerítésekhez hasonlóan életünk megpróbáltatásai során jó barátaink nyújtanak támaszt nekünk. Számíthatunk rájuk, hogy mindig ott lesznek - erősítve, állhatatosan és óvón. Ezt tette Áron és Húr is Mózes számára. Amikor Mózes elfáradt, tartották a kezét "úgyhogy a két keze fölemelve maradt napnyugtáig". Vele maradtak, nem inogtak mindaddig, míg nem teljesítette feladatát, hogy biztos legyen az izraeliták győzelme.
Ezek a példák és más bibliai személyekről szóló történetek kérdéseket vetnek fel bennem: "Engedem-e, hogy mások rám támaszkodjanak, amikor gyengék? Ajánlunk-e pihenőt azoknak, akiknek pihenésre van szükségük?" "Biztosítunk-e szünetet, amíg átgondolják feladataikat?" Egymásnak támaszt nyújthatunk az élet nehézségei között. Ha támaszt nyújtunk másoknak, Isten erejét tapasztaljuk meg az élet nehézségei során.

Imádság: Istenünk, segíts, hogy eszközeid lehessünk, miközben egymásnak segítő kezet nyújtunk. Ámen.

Isten kezet ad nekünk, hogy segítsük egymást.
Diana C. Derringer (Kentucky, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK TÁMASZT NYÚJTANAK NEKÜNK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Április
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek