2018. április 9. hétfő

Történt egy napon, hogy Jézus tanítványaival együtt hajóra szállt, és így szólt hozzájuk: "Menjünk át a tó túlsó partjára!" El is indultak. Miközben hajóztak, ő elaludt. Ekkor szélvihar csapott le a tóra, és a hajó kezdett vízzel megtelni, úgyhogy veszélyben forogtak. Ekkor odamentek hozzá, felébresztették, és így szóltak: "Mester, Mester, elveszünk!" Ő pedig felkelt, ráparancsolt a hullámokra, mire azok lecsillapodtak, és csendesség lett. Aztán ezt kérdezte tőlük: "Hol van a ti hitetek?" Ők pedig megrettenve és csodálkozva így szóltak egymáshoz: "Hát ki ez, hogy a szeleknek és a víznek is parancsol, és azok engedelmeskednek neki?"

Lk 8,22-25.

BÉKE A VIHARBAN

Békességet hagyok nektek, az én békességemet adom nektek, de nem úgy adom nektek, ahogyan a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, ne is csüggedjen! (Jn 14,27)

Istenem, segíts! Édesapám éppen elhunyt, én pedig egy érzelmi hullámvasúton száguldottam. Az egyik percben teljesen rendben voltam, a következőben pedig a gyötrődés és a kétségbeesés mély gödrében. Aznap, miközben egy megbízást teljesítettem, rájöttem, imádkoznom kell Isten békességéért, "mely minden értelmet meghalad..." (Fil 4,7) Ezután így tettem, és folytattam az utam. Amint hazatértem, beszéltem valakivel a küzdelmemről. Finoman emlékeztetett Isten békességére, melyet Isten oly szívesen ad. Egy másik asszony is imádkozott, békét kérve nekem. Ezekkel az élményekkel megtapasztaltam, hogy Isten békessége ebben a nehéz időben eljut hozzám.
Jóllehet apám nagyon hiányzik, tudom, nem vagyok egyedül a gyötrelemben. Isten erőt és békét ad nekem, hogy keresztüljussak bármilyen viharon.
Sok viharral kell megküzdenünk életünkben. Időnként úgy érezzük, hogy a fájdalom olyan mélységes, hogy ledönt bennünket. Csalódásunkban egyedül érezhetjük magunkat. De Isten megígérte, soha nem hagy el bennünket, és nem mond le rólunk. Ha a vihar közepette imádkozunk, Isten olyan békességet ad, mely minden értelmet meghalad.

Imádság: Atyánk, köszönjük, hogy mindig velünk vagy. Ámen.

Isten megígérte, hogy soha nem hagy el.
Jodi Wheeler (Arizona, USA)

IMÁDKOZZUNK A DEPRESSZIÓBAN SZENVEDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Április
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek