2018. április 12. csütörtök

Pedig ha dicsekedni akarnék, nem lennék esztelen, mert igazságot mondanék, de mérséklem magamat, hogy valaki többnek ne tartson, mint aminek lát, vagy amit tőlem hall; még a kinyilatkoztatások különleges nagysága miatt sem. Ezért tehát, hogy el ne bizakodjam, tövis adatott a testembe: a Sátán angyala, hogy gyötörjön, hogy el ne bizakodjam. Emiatt háromszor kértem az Urat, hogy távozzék az el tőlem. De ő ezt mondta nekem: "Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz." Legszívesebben tehát az erőtlenségeimmel dicsekszem, hogy a Krisztus ereje lakozzék bennem. Ezért a Krisztusért örömöm telik erőtlenségekben, bántalmazásokban, nyomorúságokban, üldöztetésekben és szorongattatásokban; mert amikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős.

2Kor 12,6-10.

EGY JOBB ÚT

De ő ezt mondta nekem: Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz. (2Kor 12,9)

Időnként, amikor ránézek a heti időbeosztásomra, kíváncsi vagyok, hogyan tudok minden programot megvalósítani. Máskor nyugtalankodom, hogyan fogok megbirkózni az élet minden kihívásával. Ilyenkor eldönthetem, hogy aggódok, és a legrosszabb forgatókönyvekre gondolok, vagy más módszert választok: abbahagyom az aggódást, és elkezdek imádkozni. Általában az ima megnyugtat. Emlékeztet arra, hogy bízzak Istenben minden helyzetben. Isten kegyelme elegendő minden nap minden pillanatában (2Kor 12,6-9). Választhatom, hogy Isten erejében bízok, és hálás leszek még a gyengeségeimért is. Eldönthetem, hogy a jelenben élek, és a folyamatos aggódás helyett kinyitom a szemem és fülem a mindennapok áldásaira. Választhatom, hogy a negatív gondolatokat foglyul ejtem (2Kor 10,5), és inkább Isten szavának igazságára gondolok.
Nem mondom, hogy ezt mindig könnyű megtennem, de gyakorlással fokozatosan ez lett az életem mércéje. Tapasztalatból tudom, hogy bízhatok Istenben, mert betölti szükségeimet. Azt látom, hogy Isten akkor ad erőt, amikor szükségem van rá. Ezért egy jobb életutat választok: minden helyzetben magabiztosan, hálás szívvel Istenre támaszkodom.

Imádság: Szerető Atyánk! Adj magabiztosságot, hogy minden helyzetben benned bízzunk! Az élet kihívásaiban segíts, hogy a te erődre támaszkodjunk. Ámen.

Ma abbahagyom az aggódást, és elkezdek imádkozni.
Ann Stewart (Dél-Ausztrália, Ausztrália)

IMÁDKOZZUNK, HOGY MINDEN HELYZETBEN ISTENBEN BÍZZUNK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Április
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek