2018. április 14. szombat

Ezért tehát, testvéreim, akiket szeretek, és akik után vágyódom, örömöm és koronám, így maradjatok meg az Úrban, szeretteim! Evódiát intem, és Szüntükhét is intem, hogy legyen közöttük egyetértés az Úrban. Sőt téged is kérlek, hűséges munkatársam, segíts nekik, akik együtt küzdöttek velem az evangéliumért; Kelemennel és a többi munkatársammal is, akiknek a neve benne van az élet könyvében. Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek. A ti szelídségetek legyen ismert minden ember előtt. Az Úr közel! Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban. Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe! Amit tanultatok és átvettetek, hallottatok és láttatok is tőlem, azt tegyétek, és veletek lesz a békesség Istene!

Fil 4,1-9.

BÉKEJEL

Imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat Krisztus Jézusban. (Fil 4,6-7)

55 évesen kezdtem el rendszeresen futni. Mivel egy farmon élek, a legtöbbször földutakon futok. Ha véletlenül találkozok egy autóval, akkor integetek. Kedvenc nyaralási helyszínem Chincoteagua, Virginiában, ahol át kell futnom a nagy turistaforgalmú városon. Itt is integetek annak ellenére, hogy a járművezetők kevés erőfeszítést tesznek azért, hogy lassítsanak vagy lehúzódjanak, és biztosítsák számomra a biztonságos utat.
Ez kezdett hatással lenni rám. Zaklatott lettem és mérges, nemcsak egyes sofőrökre, hanem az összesre.
Aztán kitaláltam egy ötletet: integetés helyett békejelet mutatok a sofőröknek, Isten békességét kívánva nekik. Imádkozom minden sofőrért és utasért, akikkel találkozom, különösen azokért, akik nem lassítanak vagy nem húzódnak le az útról.
Lehet, hogy ettől senki nem vezet biztonságosabban, de ha imádkozom, Isten békessége megtölt engem is.
Valahányszor dühkitörés környékez, emlékezhetünk, hogy Krisztusban békességet találtunk, amelyet megoszthatunk mindenkivel, akivel találkozunk.

Imádság: Békesség Istene, köszönjük, hogy egy gyönyörű, örömteli világot teremtettél. Segíts tisztelni a világban élő embereket, és békességedhez vezetni őket. Ámen.

Mérgelődés helyett inkább imádkozni fogok.
Lynwood Broaddus (Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK FELMÉRGESÍTENEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Április
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek