2018. április 19. csütörtök

Mindenütt szorongatnak minket, de nem szorítanak be, kétségeskedünk, de nem esünk kétségbe; üldözöttek vagyunk, de nem elhagyottak, letipornak, de el nem veszünk; Jézus halálát mindenkor testünkben hordozzuk, hogy Jézus élete is láthatóvá legyen testünkben. Mert életünk folyamán szüntelen a halál révén állunk Jézusért, hogy a Jézus élete is láthatóvá legyen halandó testünkben. Azért a halál bennünk végzi munkáját, az élet pedig bennetek. Mivel pedig a hitnek ugyanaz a Lelke van bennünk, ahogyan meg van írva: "Hittem, azért szóltam", mi is hiszünk, és azért szólunk! Mert tudjuk, hogy aki feltámasztotta az Úr Jézust, az Jézussal együtt minket is feltámaszt, és maga elé állít veletek együtt. Mert minden értetek van, hogy a kegyelem sokasodjék, és egyre többen adjanak hálát az Isten dicsőségére. Ezért tehát nem csüggedünk. Sőt ha a külső emberünk megromlik is, a belső emberünk mégis megújul napról napra. Mert a mi pillanatnyi könnyű szenvedésünk minden mértéket meghaladó nagy, örök dicsőséget szerez nekünk, mivel nem a láthatókra nézünk, hanem a láthatatlanokra, mert a láthatók ideig valók, a láthatatlanok pedig örökkévalók.

2Kor 4,8-18.

FELÚJÍTÁS ALATT

Ha az Úr nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők. (Zsolt 127,1)

Otthonunk átépítése meglehetősen régóta tart. Falakat bontottunk le, és mennyezeteket helyeztünk át. Ám a változtatások többsége, mint pl. a vízvezeték-csere és elektromos hálózat átkábelezése nem túl látványos. Mi viszont tudjuk, hogy ezek a belső változtatások, bár nem látszódnak, jobbá, erősebbé és biztonságosabbá teszik az otthonunkat.
Mindez Pált juttatja eszembe a mai olvasmányból. Üldöztetésről, nyomorúságról ír, miközben mégsem törik össze, mégsem elhagyatott; így válhat láthatóvá a bennünk élő táthatatlan Krisztus - és a feltámadás ígérete. Attól a naptól fogva, hogy megvallottam Krisztusba vetett hitemet, magam is megújítás alatt állok. Krisztus apránként foltozza, cseréli és javítja új életemet. Mivel eléggé szeret ahhoz, hogy mindezeket elvégezze, képes vagyok elviselni a világ rám nehezedő nyomását.
A felújítás nehéz, piszkos munka. De a végeredmény megéri. Ha engedjük, hogy Krisztus napról napra megújítson - még ha ez néha fájdalommal is jár -, tudhatjuk, hogy végül jobb és hatékonyabb tanúk leszünk. Isten kezében biztonságban érezhetjük magunkat, mert ő jót akar nekünk, nem ártalmas dolgokat, s így reménnyel tekinthetünk a ragyogó jövő elé. (Jer 29,11)

Imádság: Drága Urunk, add, hogy ne hadakozzunk a változások ellen, melyekre szükségünk van, hogy Krisztus képmására formálódjunk. Jézus nevében kérünk. Ámen.

Már várom, Isten miként fog átformálni engem.
Jenny Calvert (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÉPÍTŐMUNKÁSOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Április
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek