2018. április 22. vasárnap

Volt ott egy prófétanő is, Anna, Fánuel leánya, Áser törzséből. Nagyon előrehaladott korú volt; csak hét évig élt férjével hajadonkora után, és már nyolcvannégy éve özvegyasszony volt. Nem távozott el a templomból, mert böjtöléssel és imádkozással szolgált éjjel és nappal. Abban az órában ő is odaállt, hálát adott az Istennek, és beszélt róla mindazoknak, akik várták Jeruzsálem megváltását.

Lk 2,36-38.

ELŐRE TEKINTENI

Várjuk a mi boldog reménységünket, a mi nagy Istenünk és üdvözítőnk, Jézus Krisztus dicsőségének megjelenését. (Tit 2,13)

Néha azon kapom magam, hogy az időskori betegségek és fájdalmak miatt panaszkodom, és a "régi szép időkre" emlékezem. A mai olvasmányunkban Annával találkozunk, egy idős özvegyasszonnyal, aki nem panaszkodott, és nem is a múltban élt. Ő egy próféta volt, aki Jézus korában élt, nehéz körülmények között. Korán megözvegyült, és könnyen érezhette életét céltalannak és elhagyottnak. De ő nem erre figyelt, hanem Istent szolgálta, és az eljövendő Messiást várta. Várakozása jutalmaként megláthatta Jézust édesanyja karjaiban. Hálát adott Istennek ezért az áldásért, és örömmel adta tovább a gyermek születésének hírét másoknak.
Anna példája követendő lehet mindnyájunk számára. Életében ugyanis az Úrra és a jövőre figyelt. Teljes elkötelezettséggel egész életében Istent szolgálta. Hasonlóképpen tekinthetünk mi is a jövőbe az Urat szolgálva. Az emlékezésnek is van értelme, és az öregkori betegségek is ledönthetnek a lábunkról, de még így is előre tekinthetünk a Jézus által ígért jövőbe. Bátoríthat a reménység, hogy Jézus ígéretei bennünk élnek. Tántoríthatatlanul tekinthetünk előre Istent dicsőítve, bizonyságot téve és másoknak szolgálva.

Imádság: Istenünk, segíts, hogy ne saját nehézségeinkre tekintsünk, hanem a te ígéreteidre és áldásaidra. Ámen.

Koromtól függetlenül Isten jövőről szóló ígéreteire tekinthetek.
Wayne Greenawalt Jr. (Illinois, USA)

IMÁDKOZZUNK A JÖVŐ GENERÁCIÓÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek