2018. április 25. szerda

Amikor megtalálták a tenger túlsó partján, megkérdezték tőle: "Mester, mikor jöttél ide?" Jézus ezt válaszolta nekik: "Bizony, bizony, mondom néktek, nem azért kerestek engem, mert jeleket láttatok, hanem azért, mert ettetek a kenyerekből és jóllaktatok. Ne veszendő eledelért fáradozzatok, hanem az örök életre megmaradó eledelért, amelyet az Emberfia ad majd nektek, mert őt pecsétjével igazolta az Isten." Ekkor megkérdezték tőle: "Mit tegyünk, hogy Istennek tetsző dolgokat cselekedjünk?" Jézus ezt felelte nekik: "Az az Istennek tetsző dolog, hogy higgyetek abban, akit ő küldött." Erre megkérdezték: "És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették a pusztában, ahogyan meg van írva: Mennyei kenyeret adott nekik enni." Jézus pedig így válaszolt nekik: "Bizony, bizony, mondom néktek, nem Mózes adta nektek a mennyei kenyeret, hanem az én Atyám adja nektek az igazi mennyei kenyeret. Mert az Isten kenyere a mennyből száll le, és életet ad a világnak." Erre ezt mondták neki: "Uram, add nekünk mindig ezt a kenyeret!" Jézus azt mondta nekik: "Én vagyok az élet kenyere: aki énhozzám jön, nem éhezik meg, és aki énbennem hisz, nem szomjazik meg soha."

Jn 6,25-35.

FELBECSÜLHETETLEN AJÁNDÉK

Én vagyok az élet kenyere: aki énhozzám jön, nem éhezik meg, és aki énbennem hisz, nem szomjazik meg soha. (Jn 6,35)

Nagyszerű emberek voltak a szüleim, de gyermekkoromban még nem voltak keresztények. Ennek ellenére anyám talált egy helyet, ahol megkereszteltek, és testvéremmel együtt rendszeresen jártunk vasárnapi iskolába.
Később anya megismerte Krisztust, miután megismerkedett Eileennel, aki megosztotta vele a zene és az irodalom iránti szeretetet, és aki életét az Úrra alapozta. Apa a Zuhl lelkésszel közös kora reggeli kávézásokon keresztül jutott hitre. A lelkész gondosan segítette őt a hittel kapcsolatos kérdésekben. Az ő támogatásukkal az egész családunk megtért. Anyám végül elmesélte, hogy a reggeli imájába mindig belevette: "Uram, helyezz ma oda, ahol szükség van rám!"; és Isten szinte soha nem okozott neki csalódást. A szolgálat lehetősége mindenütt rátalált, amerre csak járt. Zuhl tiszteletes és Eileen az élet kenyerét hozta az én éhes lelkű családomba. Felbecsülhetetlen értéket adtak nekünk, amit mindannyian megoszthatunk másokkal - Isten szeretetének örömteli ajándékát.

Imádság: Urunk, hadd ismerjük fel a környezetünkben azokat, akiknek szükségük van Krisztusra! A te követésedből fakadó örömünk hadd hozzon fényt mások életébe! Ámen.

Kivel oszthatom ma meg Krisztus éltető kenyerét?
Betty Armstrong (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ELVEZETTEK MINKET A HITRE!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek