2018. április 27. péntek

"Amikor imádkoztok, ne legyetek olyanok, mint a képmutatók, akik szeretnek a zsinagógákban és az utcasarkokon megállva imádkozni, hogy lássák őket az emberek. Bizony, mondom néktek: megkapták jutalmukat. Te pedig amikor imádkozol, menj be a belső szobádba, és ajtódat bezárva imádkozzál Atyádhoz titokban; Atyád pedig, aki látja, amit titokban teszel, megfizet neked." "Amikor pedig imádkoztok, ne szaporítsátok a szót, mint a pogányok, akik azt gondolják, hogy bőbeszédűségükért hallgattatnak meg. Ne legyetek tehát hozzájuk hasonlók, mert tudja a ti Atyátok, mire van szükségetek, mielőtt még kérnétek tőle."
"Ti tehát így imádkozzatok: Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved,
jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is;
mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma,
és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek;
és ne vigy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól; mert tied az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké. Ámen."
"Mert ha az embereknek megbocsátjátok vétkeiket, nektek is megbocsát mennyei Atyátok. Ha pedig nem bocsátotok meg az embereknek, Atyátok sem bocsátja meg a ti vétkeiteket."

Mt 6,5-15.

TÁVOL A TÖMEGTŐL

Csak Istennél csendesül el lelkem, tőle kapok segítséget. (Zsolt 62,2)

Az unokahúgom és két kislánya épp látogatóban volt nálunk, amikor a kb. egy éves csecsemő hirtelen sírni kezdett. Apró kis ujjaival anyja felé nyújtózott, sürgetve, hogy vigye el a zsúfolt szobából. Amikor az unokahúgom elvitte a babát a hálószobába, rájött, hogy meg kell szoptatni. Miközben erre a szerető anyára gondoltam, aki elhagyja a családi összejövetelt, hogy táplálhassa gyermekét, eszembe jutott, hogy néha Isten is elhív minket a tömegtől egy félreeső helyre. Sokszor nem értjük, hogy ez mit jelent, vagy, hogy Isten miért hív.
Ha sűrű elfoglaltságaink között helyet adunk a magánynak és az imádságos egyedüllétnek, úgy ápoljuk az Istennel való létfontosságú kapcsolatot, és felkészülhetünk az élet előttünk álló kihívásaira és küzdelmeire. Amikor szenvedéssel, szomorúsággal, nehézséggel, kísértéssel, betegséggel, megszakadt kapcsolatokkal, vagy akár új és izgalmas kihívásokkal találkozunk, Isten arra hív, hogy úgy legyünk jelen, ahogyan Krisztus tanított: vegyük magunkra az ő igáját, és tanuljuk meg tőle, hogyan pihenhet meg a lelkünk. Az Istennel töltött idő segít, hogy egyre inkább növekedjünk Krisztus hasonlatosságára.

Imádság: Urunk, segíts bennünket, hogy mindig figyelmesek legyünk a te "halk és szelíd" hangodra (1Kir 19,12). Ámen.

Ma értékesnek tartom az Istennel töltött időt.
Amod Pramanik (Odisha, India)

IMÁDKOZZUNK A SZOPTATÓ ÉDESANYÁKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Április
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek