2018. április 30. hétfő

Ne fizessetek senkinek rosszal a rosszért. Arra legyen gondotok, ami minden ember szemében jó. Ha lehetséges, amennyire tőletek telik, éljetek minden emberrel békességben. Ne álljatok bosszút önmagatokért, szeretteim, hanem adjatok helyet az ő haragjának, mert meg van írva: "Enyém a bosszúállás, én megfizetek" - így szól az Úr. Sőt, "ha éhezik ellenséged, adj ennie, ha szomjazik, adj innia; mert ha ezt teszed, parazsat gyűjtesz a fejére." Ne győzzön le téged a rossz, hanem te győzd le a rosszat a jóval.

Róm 12,17-21.

IMÁDKOZZUNK EGYÜTT

Ha lehetséges, amennyire tőletek telik, éljetek minden emberrel békességben. (Róm 12,18)

Jelenleg 15 éves börtönbüntetésemet töltöm. Nemrégiben meglátogattak a gyerekeim, akiket már három éve nem láttam. Micsoda öröm! Észrevettem, hogy a nyolcéves kislányom, Ashley nagyon tartózkodó és szomorú. Ahogy közelebb jött hozzám, halkan odasúgta nekem: "Papi, valamit el kell mondanom. Az iskolában az egyik fiú mindig bánt. Elegem van belőle, és azt akarom, hogy hagyja abba. Szeretném, ha eljönnél, és beszélnél vele." Tehetetlennek éreztem magam. Hogyan is felelhetnék a kislányomnak?
Végül arra hagyatkoztam, amit Isten igéjéből és a Csendes Percek spanyol kiadványából, az El Aposento Alto-ból tanultam. Istent kértem, hogy segítsen, mit válaszoljak Ashley-nek. Átöleltem és azt mondtam: "Nem tudok elmenni, hogy beszéljek a tanároddal és az osztálytársaddal, hogy ne viselkedjen így tovább. De valamit azért tehetünk! Imádkozhatunk együtt, és kérhetjük Istent, vegye a kezébe ezt a helyzetet." Becsuktuk a szemünket és imádkoztunk.
Három hónap múlva ismét meglátogattak a gyerekeim. Megkérdeztem a lányomat, mi a helyzet az osztálytársával. Elmosolyodott, és ezt mondta: "Emlékszel, amikor imádkoztunk? Minden jobb lett. Most már ő a legjobb barátom!"

Imádság: Úr Jézus, hadd legyen a kihívások között is szívünkben és gondolatainkban a te szavad. Ámen.

Isten tud segíteni a legnehezebb küzdelmeimben is.
Iverson Emanuel Martinez (Cortés, Honduras)

IMÁDKOZZUNK A BÖRTÖNBEN LÉVŐ SZÜLŐK GYERMEKEIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Április
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek