2018. május 2. szerda

Nem mondhatja a szem a kéznek: "Nincs rád szükségem", vagy a fej a lábaknak: "Nincs rátok szükségem!" Ellenkezőleg: a test gyengébbnek látszó részei nagyon is szükségesek, és amelyeket a test tisztességtelen részeinek tartunk, azokat nagyobb tisztességgel vesszük körül, és amelyek ékesség nélkül valók, azok nagyobb megbecsülésben részesülnek: az ékeseknek azonban nincs erre szükségük. Isten szerkesztette így a testet egybe: az alacsonyabb rendűnek nagyobb tisztességet adva, hogy ne legyen meghasonlás a testben, hanem kölcsönösen gondoskodjanak egymásról a tagok.

1Kor 12,21-25.

ÉSZREVENNI A HŰSÉGESEKET

Amelyeket a test kevésbé nemes tagjainak tartunk, azokat nagyobb tisztességgel vesszük körül. (1Kor 12,23)

Az erdőben sétáltunk férjemmel. Egy csodálatos madárdalt hallottunk, és előkaptuk a távcsövünket. Milyen madár ez? - kérdeztük. Elképzeltünk egy szép színes, egzotikus madarat.
Ó, csak egy vörösbegy. - mondtam csalódottan. A vörösbegy azonban reményt közvetít, amikor a tél vége felé megjelenik. Arra emlékeztet, hogy a tavasz a meleg napjaival és az új élet ígéretével a küszöbön van. A vörösbegy nemcsak a legkorábban érkezik, de ő megy el legkésőbb is, amikor a tél már beáll. Mégis, ahelyett, hogy ragaszkodó és megbízható madaraknak tekintettem volna őket, olyan könnyen közönséges, megszokott lényeknek láttam, akikben semmi különös nincs.
Gyakran vétkezünk, amikor ugyanígy tekintünk gyülekezeti testvéreinkre. Nem vesszük-e a testvéreink jelenlétét és szolgálatát természetesnek, holott meg kellene becsülnünk őket, és megköszönni hűségüket? Tapasztaljuk, hogy bármikor szívesen beugranak segíteni a rendezvényeink utáni takarításban. Érezzük, hogy teljesen elkötelezték magukat Istennek. Látjuk, ahogy odanyújtanak egy zsebkendőt valakinek, vagy szeretettel köszöntenek egy magában álldogálót. Az ilyen hűségesek nagyon fontosak közösségeinkben. Isten segítségével megbecsülhetjük őket, és kimutathatjuk hálánkat irántuk.

Imádság: Urunk, bocsásd meg, ha nem ismerjük fel és nem becsüljük az értékes embereket, akiket mellénk adtál. Ámen.

Ma hálás leszek a hűséges testvérekért, és követem példájukat.
Lonnie West (Minnesota, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKET NEM ÉRTÉKELNEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek