2018. május 4. péntek

Ezt mondja az ÚR: Hangos jajgatás hallatszik Rámában, és keserves sírás: Ráhel siratja fiait, nem tud megvigasztalódni, hogy nincsenek többé fiai.
Ezt mondja az ÚR: Hagyd abba a hangos sírást, ne könnyezzenek szemeid! Mert meglesz szenvedésed jutalma - így szól az ÚR -, visszatérnek fiaid az ellenség földjéről.
Reménykedhetsz a jövőben - így szól az ÚR -, mert visszatérnek fiaid hazájukba.

Jer 31,15-17.

AMIKOR SÍRUNK

Ezt mondja az Úr: Hangos jajgatás hallatszik Rámában és keserves sírás: Ráhel siratja fiait, nem tud megvigasztalódni, mert nincsenek többé fiai. (Jer 31,15)

Kisebbik fiam még csak hétéves volt, amikor látta a tévében, hogy országunk hadba lép. A bátyja még feltett néhány kérdést ezzel kapcsolatosan, majd elmentek játszani. Aznap este, amikor a hétéves aludni tért, hallottam, hogy sír. Kérdeztem, hogy mi a baj, mire azt válaszolta, hogy aggódik a háború miatt. Elmagyaráztam neki, hogy az tőlünk egészen távol zajlik, és hogy ő biztonságban lesz. Mégis tovább sírdogált. Amint a karjaimba vettem, megnyugodott, majd azt mondta: "Mama, nem magam miatt aggódom, hanem az összes síró anyukáért". Nagyon meghatódtam és csodálkoztam, hogy ilyen messzire vándoroltak gondolatai. Természetesen igaza volt: nagyon sok anya fog sírni. Imádkoztunk tehát az anyákért és mindenkiért, akit a háború érinthet.
A Jeremiás könyvében azt olvassuk, hogy Isten hallja sírásunkat, és megérti szomorúságunkat. Ő megígérte, hogy akik sírnak az elveszettek felett, megvigasztaltatnak, és reményt ígér a jövőre nézve. Isten nem távoli és közömbös, hanem vigasztaló, és megerősít a fájdalmaink között.

Imádság: Vigasztaló Istenünk, légy a sírókkal! Hozd el azt a napot, amikor nem lesz többé háború! Ámen.

Amikor sírok, Isten vigasztalást és reményt nyújt.
Pam Lewis (Essex, Egyesült Királyság)

IMÁDKOZZUNK A HÁBORÚK ÁLDOZATAIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Május
Ke Sze Cs Szo Va
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek