2018. május 8. kedd

Szenved-e valaki közöttetek? Imádkozzék! Öröme van-e valakinek? Énekeljen dicséretet! Beteg-e valaki közöttetek? Hívassa magához a gyülekezet véneit, hogy imádkozzanak érte, és kenjék meg olajjal az Úr nevében. És a hitből fakadó imádság megszabadítja a szenvedőt, az Úr felsegíti őt, sőt ha bűnt követett is el, bocsánatot nyer. Valljátok meg azért egymásnak bűneiteket, és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok. Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének. Illés ugyanolyan ember volt, mint mi, és amikor buzgón imádkozott azért, hogy ne legyen eső, nem is volt eső a földön három évig és hat hónapig. Aztán ismét imádkozott, és az ég esőt adott, és a föld meghozta termését.

Jak 5,13-18.

ÚJRAVIRÁGZÁS

Ő ment meg téged a madarász csapdájától, a pusztító dögvésztől. Tollaival betakar téged, szárnyai alatt oltalmat találsz. (Zsolt 91,3-4)

Egy forró és párás nyáron két hétre elmentünk kirándulni. Indulás előtt jól megöntöztem a cserepes növényeket, a két gyönyörű muskátlit is. Mire hazatértünk, a muskátli elfonnyadt. A virágzata is, már amelyik túlélte, teljesen fakó volt, a középső szirmok is elveszítették élénkvörös színüket. Attól tartottam, hogy kidobhatjuk az egészet. De azért meglocsoltam, eltávolítottam a száraz leveleket és elhalt virágokat. Két hét múlva teljesen újjáéledtek, és újra virágoztak.
Nyolc évvel azelőtt egy nehéz műtét, hathónapos sugárkezelés és kemoterápia után én is úgy éreztem magam, mint ezek a virágok. Összeszabdalt testtel és lélekkel sorvadoztam, érzelmileg és testileg is. De életben maradtam a szakértő orvosok, hatékony terápiák, az imádság, a kórházi személyzet, a család és a barátok szeretetének köszönhetően.
Most - a rákbetegségből gyógyultan - jobban megbecsülök minden napot, és hálásabb vagyok a számomra fontos emberekért és az élet leglényegesebb dolgaiért. Azok miatt a megterhelő és félelmetes élmények miatt még inkább kész vagyok Istent szolgálni. Az újjáéledt és virágzó muskátlihoz hasonlóan a szolgálat és az alkotás új virágait bontakoztathatom ki.

Imádság: Köszönjük, Urunk hűséges jelenlétedet a nehéz időkben. Ámen.

Bár én gyenge vagyok, Isten hatalmas.
John R. Robinson (Ohio, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ONKOLÓGUSOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Május
Ke Sze Cs Szo Va
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek