2018. május 9. szerda

De te maradj meg abban, amit tanultál, és amiről megbizonyosodtál, tudván, kiktől tanultad, mivel gyermekségedtől ismered a szent írásokat, amelyek bölccsé tehetnek téged az üdvösségre a Krisztus Jézusba vetett hit által. A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre; hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített.

2Tim 3,14-17.

UNALMAS HIT?

Neveld a gyermeket a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól. (Péld 22,6)

Gyermekkoromban édesapám tántoríthatatlan volt a rendszeres családi bibliaolvasás és imádkozás gyakorlásában. Én pedig inkább kint szerettem volna játszani, tévézni vagy detektívregényeket olvasni. Az egyik reggel az iskolabusz korábban érkezett, és a sofőr a ház előtt várakozott, legnagyobb zavaromra úgy, hogy négytagú családunk a nappali ablakán át jól látható volt, ahogy ott térdelve imádkozunk. Amikor kifutottunk, és beszálltunk a buszba, a barátnők megkérdezték tőlem és nővéremtől, miért voltunk úgy egyvonalban, fejünket lehajtva. Féltünk, hogy kinevetnek, és azt válaszoltuk, hogy a szüleinknek segítettünk felhúzni a védőtakarót a kanapéra.
Tizenéves koromban az iskolai elfoglaltságokból hazaérve gyakran ott találtam édesapámat az asztalnál, előtte kinyitva az agyonhasznált, aláhúzgált Bibliája. Felsóhajtottam, és azt gondoltam: na, apa már megint ezt csinálja. Micsoda unalmas foglalatosság lehet ezzel tölteni el az estét!
Most, hogy már nekem is saját családom van, másként tekintek apa példájára, amint öreg, rongyossá olvasott Bibliáját böngészem. A hitnek és a bibliaolvasásnak az öröksége, melyet apa hátrahagyott, olyan biztonságérzetet ad számomra, amit a pénz nem nyújthat. Köszönöm szüleimnek ezt az örökséget.

Imádság: Atyánk, köszönjük lelki vezetőinket. Segíts továbbadni hitünket a fiatalabb generációknak! Ámen.

Hogyan lehetek lelki vezető saját családomban?
Wilma R. Vernich (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ISKOLÁS GYEREKEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Május
Ke Sze Cs Szo Va
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek