2018. május 10. csütörtök

Dárius úgy látta jónak, hogy országa vezetésére százhúsz kormányzót nevezzen ki. Az egész országban voltak ilyenek. Ezek fölé pedig három főkormányzót rendelt, közülük az egyik Dániel volt. A kormányzók nekik adtak számot, hogy a királyt semmi kár ne érje. Ez a Dániel kiemelkedett a főkormányzók és a kormányzók közül, mivel rendkívüli lélek volt benne; ezért a király őt akarta az egész ország élére állítani. A főkormányzók és a kormányzók igyekeztek ürügyet találni Dániel bevádolására az ország ügyeinek az intézésében, de semmiféle ürügyet vagy hibát nem tudtak találni, mert megbízható volt; sem hanyagságot, sem hibát nem lehetett találni nála.

Dán 6,2-5.

ISTENNEK ÉRTÉKES MUNKA

Napjában háromszor térden állva imádkozott, és magasztalta Istenét, ahogyan azelőtt is szokta. (Dán 6,11)

Érezted már magad jobb embernek a templomi szolgálat után, mint a hétfőtől péntekig végzett, kenyér-kereső állásodból hazajövet? Pedig, igazából ugyanazok vagyunk a hét minden napján! Tudnunk kell, hogy bár legtöbbször más, de a gyülekezeti feladatunk, és a világi munkánk egyaránt becses Istennek! Neki szüksége van takarítókra, tanárokra, szervizesekre, mérnökökre, kőművesekre, diákokra, politikusokra, családanyákra, nyugdíjasokra is, és főállású gyülekezeti munkásokra. Minden munkakörben hűen képviselhetjük őt!
Bárhol is dolgozunk, a Szentlélek munkája meglátszik a hívő emberen, ha Jézushoz ragaszkodik. Dániel egyre feljebb emelkedett a babiloni király udvarában, a sok-sok munkatárs közül kimagaslott hiteles életével. Istennel való kapcsolata és a tőle kapott bölcsesség vezette a naponkénti gyakorlati kérdésekben is. Erősítette őt csendessége az Úrral és testvéri közössége hívő társaival Hananjával, Mísáéllal és Azarjával (2,17-18). Sok teendője között (de nem helyette!) elvonult feltöltődni Istennel. Ehhez ragaszkodott, és nem engedett a más lelkületű, munkahelyi kultúrából jövő csoport-nyomásnak. Ahogy ma is történik, a sikerét irigység, féltékenység és ellenségeskedés övezte, de megérte hűséggel Istent követni a munkájában is.

Imádság: Úr Jézus, hadd tudjunk a hivatásunkon keresztül is rólad bizonyságot tenni! Ámen.

Nem a beosztásunk, hanem a szívünk indulata számít!
Molnár Balázs (Páty, Magyarország)

IMÁDKOZZUNK A MUNKATÁRSAINKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek