2018. május 12. szombat

Az ÚR ezt mondta Abrámnak: Menj el földedről, rokonságod közül és atyád házából arra a földre, amelyet mutatok neked! Nagy néppé teszlek, és megáldalak, naggyá teszem nevedet, és áldás leszel. Megáldom a téged áldókat, s megátkozom a téged gyalázókat. Általad nyer áldást a föld minden nemzetsége. Abrám elment, ahogyan azt az ÚR mondta neki, és Lót is vele ment. Abrám hetvenöt éves volt, amikor kijött Háránból. Fogta Abrám Szárajt, a feleségét, és Lótot, a testvére fiát, meg minden szerzeményüket, amit csak szereztek, mindenkit, akikre Háránban tettek szert, és elindultak, hogy Kánaán földjére menjenek. El is érkeztek Kánaán földjére. Majd átvonult Abrám az országon egészen a sikemi szenthelyig, Móré tölgyeséig. Akkor még kánaániak voltak ezen a földön. Az ÚR megjelent Abrámnak, és ezt mondta: A te utódaidnak fogom adni ezt a földet! Ő pedig oltárt épített ott az ÚRnak, aki megjelent neki. Onnan továbbvonult a Bételtől keletre eső hegyvidékre, és felütötte sátrát. Bétel esett nyugatra, Aj pedig keletre. Oltárt épített ott is az ÚRnak, és segítségül hívta az ÚR nevét. Azután útnak indult Abrám, és továbbvonult a Délvidék felé.
Egyszer éhínség támadt azon a földön. Ekkor lement Abrám Egyiptomba, hogy ott tartózkodjék, mert súlyos éhínség volt azon a földön.

1Móz 12,1-10.

A MENNY FELÉ HALADVA

Ábrahám várta azt a várost, amelynek szilárd alapja van, amelynek tervezője és alkotója az Isten. (Zsid 11,10)

Isten hívására Ábrahám és Sára (akkor még Abrám és Száraj) elment Urból, családjuk városából. Isten megígérte Ábrahámnak, hogy népét nagy nemzetté teszi, és az egész földet megáldja. Mennyire csodálkozhatott Ábrahám, ahogy teltek az évek, és Sára meddő maradt. És amikor mindketten nagyon megöregedtek, megszületett nekik Izsák - valóban Isten csodája és Isten népének, az izraelitáknak a kezdete (1Móz 21,2-5). Nemzedékekkel később Ábrahám és Sára által jött a Megváltó a világba (Mt 1,1-16).
Két éve, amikor családunk - tinédzser unokánk, lányunk, vejünk, újszülött gyermekük, a férjem, én, két macskánk és egy teknősünk - útra kelt, Ábrahám bátorságára gondoltam. Ahogy Ábrahám, mi is elhagytuk az ismeretlenért, egy távoli szolgálatért kényelmes otthonunkat, idősebb lányunkkal és családjával együtt. A nehézségek és a bizonytalanság közepette Ábrahám az Úrban bízott. Mi is Ábrahám hitének példájára tekinthetünk, és az átsegíthet bennünket a földi élet kihívásainak buktatóin.

Imádság: Urunk, segíts, hogy rád tekintsünk, amikor bizonytalan helyzetekkel néznünk szembe! Emlékeztess, hogy bárhová megyünk, az örökkévaló otthonunk nálad van. Ámen.

Nap mint nap örömök és könnyek között követem Istent.
Cynthia Losness (Michigan, USA)

IMÁDKOZZUNK MINDAZOKÉRT, AKIK ÚJ HELYRE KÖLTÖZNEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Május
Ke Sze Cs Szo Va
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek