2018. május 15. kedd

Ti azonban nem így tanultátok a Krisztust; ha valóban úgy hallottatok róla, és kaptatok felőle tanítást, ahogyan az megvalósult Jézusban. Vessétek le a régi élet szerint való óembert, aki csalárd és gonosz kívánságok miatt megromlott; újuljatok meg lelketekben és elmétekben, öltsétek fel az új embert, aki Isten tetszése szerint valóságos igazságban és szentségben teremtetett. Ezért tehát vessétek le a hazugságot, és mondjatok igazat, mindenki a felebarátjának, mivelhogy tagjai vagyunk egymásnak. "Ha haragusztok is, ne vétkezzetek": a nap ne menjen le a ti haragotokkal, helyet se adjatok az ördögnek. Aki lopni szokott, többé ne lopjon, hanem inkább dolgozzék, és saját keze munkájával szerezze meg a javakat, hogy legyen mit adnia a szűkölködőknek. Semmiféle bomlasztó beszéd ne jöjjön ki a szátokon, hanem csak akkor szóljatok, ha az jó a szükséges építésre, hogy áldást hozzon azokra, akik hallják. És ne szomorítsátok meg az Isten Szentlelkét, aki által el vagytok pecsételve a megváltás napjára. Minden keserűség, indulat, harag, kiabálás és istenkáromlás legyen távol tőletek minden gonoszsággal együtt. Viszont legyetek egymáshoz jóságosak, irgalmasak, bocsássatok meg egymásnak, ahogyan Isten is megbocsátott nektek a Krisztusban.

Ef 4,20-32.

ÚJRAKEZDÉS

Vessétek le a régi élet szerint való óembert, aki csalárd és gonosz kívánságok miatt megromlott; újuljatok meg lelketekben és elmétekben, öltsétek fel az új embert, aki Isten tetszése szerint valóságos igazságban és szentségben teremtetett. (Ef 4,22-24)

Előfordul, hogy a testnevelés órán a diákjaimnak rossz napjuk van, és ez a viselkedésükön is meglátszik. Ilyenkor kimegyünk együtt a folyosóra, és az újrakezdésről beszélünk. Amikor a gyerekek újra belépnek a tornaterembe, úgy üdvözlöm őket, mintha aznap még nem találkoztunk volna. A nap újrakezdése egy fontos lehetőség.
Előbb-utóbb mindnyájunknak szüksége van az újrakezdés lehetőségére. Lehet, hogy csődbe jutott a kapcsolatunk vagy elvesztettük a munkánkat. Talán annyira elbátortalanodtunk, hogy nem tudjuk, van-e energiánk a változáshoz. Vagy esetleg akkora zavart okoztunk, hogy nehéz kiutat találni a helyzetből.
Bármilyen is a helyzetünk, Jézus felajánlja az új kezdet lehetőségét. Imádságban elkezdhetjük elfogadni szeretetének, bocsánatának és kegyelmének ajándékát. Amikor ugyanezeket ajándékozzuk másoknak, akkor új kezdethez segítjük őket. Ha a körülményeink nem is változnak meg azonnal, hozzáállásunk segíthet reménységben továbblépni.

Imádság: Szerető Istenünk, hálát adunk, hogy a mindennapjainkat szeretetedben megújulva kezdhetjük el. Ámen.

Hogyan segít nekünk Jézus frissen kezdeni a napot?
Lin Daniels (Massachusetts, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ELKESEREDETTEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Január
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek