2018. május 17. csütörtök

Testvéreim, ha valakit tetten is érnek valamilyen bűnben, ti, akik lelki emberek vagytok, igazítsátok helyre az ilyet szelíd lélekkel. De azért vigyázz magadra, hogy kísértésbe ne essél. Egymás terhét hordozzátok: és így töltsétek be a Krisztus törvényét. Mert ha valaki azt gondolja, hogy ő valami, jóllehet semmi, megcsalja önmagát. Mindenki a saját tetteit vizsgálja meg, és akkor csakis a maga tetteivel dicsekedhet, és nem a máséval. Mert mindenki a maga terhét hordozza. Akit pedig az igére tanítanak, az minden javából részesítse tanítóját. Ne tévelyegjetek: Istent nem lehet megcsúfolni. Hiszen amit vet az ember, azt fogja aratni is: mert aki a testének vet, az a testből arat majd pusztulást; aki pedig a Léleknek vet, a Lélekből fog aratni örök életet. A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk. Ezért tehát, míg időnk van, tegyünk jót mindenkivel, leginkább pedig azokkal, akik testvéreink a hitben.

Gal 6,1-10.

ELKÉSVE A TEMPLOMBÓL

Egymás terhét hordozzátok, és így töltsétek be Krisztus törvényét. (Gal 6,2)

Egyik vasárnap reggel sietősen igyekeztem a templomba istentiszteletre. Úgy döntöttem, fogok egy taxit, hogy minél előbb odaérhessek. Egy nővel egyszerre intettük le ugyanazt a taxit. Mivel én lengettem hamarabb a karomat, a taxi mellém húzódott le. A nő odasietett hozzám, és azt mondta: "Uram, a lányom rosszul van. Szívrohamot kapott, és kórházba vitték". Esett az eső aznap, és nem volt tömegközlekedés. A szívem megtelt sajnálattal. Kiszálltam a kocsiból, és átengedtem neki a taxit.
Aznap késve érkeztem a templomba, de a szívem tele volt elégedettséggel és békével, hogy valakinek segíthettem. Végül is ez az, amit Isten vár tőlünk, ha Krisztust követjük. Az ő keresztjét hordozzuk minden nap, hogy egymás terhét viselhessük, és az ő fényét tükrözzük másokra, és hogy áldást szerezzünk.

Imádság: Drága Urunk, segíts nekünk egymás terhét hordozni, ahogy te is hordoztad a mi terhünket. Ámen.

Ma hogyan oszthatom meg Krisztus fényét másokkal?
Jai Knox (Uttar Pradesh, India)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ÉPP KÓRHÁZBA TARTANAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek