2018. május 21. hétfő

A testvéri szeretet legyen maradandó. A vendégszeretetről meg ne feledkezzetek, mert ezáltal egyesek - tudtukon kívül - angyalokat vendégeltek meg. Ne feledkezzetek meg a foglyokról, mintha fogolytársaik volnátok; a gyötrődőkről, mint akik magatok is testben vagytok. Legyen megbecsült a házasság mindenki előtt, és a házasélet legyen tiszta! A paráznákat és a házasságtörőket pedig ítéletével sújtja az Isten. Ne legyetek pénzsóvárak, érjétek be azzal, amitek van, mert ő mondta: "Nem maradok el tőled, sem el nem hagylak téged." Ezért bizakodva mondjuk: "Velem van az Úr, nem félek, ember mit árthat nekem?"
Ne feledkezzetek meg vezetőitekről, akik az Isten igéjét hirdették nektek. Figyeljetek életük végére, és kövessétek hitüket. Jézus Krisztus tegnap, ma és mindörökké ugyanaz.

Zsid 13,1-8.

KÖVETNI A PÉLDÁT

Ne feledkezzetek meg vezetőitekről, akik Isten igéjét hirdették nektek. Figyeljetek életük végére, és kövessétek hitüket. (Zsid 13,7)

Az édesapám temetését megelőző napok egyszerre voltak szomorúak és gyönyörűek. Időt tölthettünk a családdal és újra találkozhattunk a rég nem látott barátokkal. Történetekkel emlékeztünk vissza édesapámra; néhányon nevettünk, másokon sírtunk. Megmagyarázhatatlan örömöt és békességet éreztünk. Nagyon hiányzott nekünk apa, de tudtuk, hogy ő a Mennyei Atyánál van.
Az egyik beszélgetés alkalmával azt mondta nővérem, hogy apánk személyiségéből lát egy keveset minden unokában. A legidősebb fiúunoka a nagyapja hűségét képviseli a család és a barátok felé. Az unokaöcsém ugyanolyan könnyeden áll az élethez, mint apánk. A lányom meg van áldva egy csendes, szemlélődő lélekkel, a fiam pedig éles eszű humorérzékkel. Mindezeket a vonásokat jól láttuk apánk életében.
A Szentírás arra hív minket, hogy kövessük azok példáját, akik előttünk jártak a keresztény hitben, az engedelmességben, kitartásban, örömben és szeretetben. Tudom, hogy édesapám nem volt tökéletes, de bízott Jézusban, hogy megbocsátja a hiányosságait, és ezek ellenére is szereti. Ezt a fajta hitet és bizalmat mindenképp érdemes követni.

Imádság: Istenünk, köszönjük a hitben járó vezetőket. Segíts követnünk hitbeli életpéldájukat! Ámen.

Azok hitbeli példáját fogom követni, akik előttem járnak.
Chuck Kralik (Missouri, USA)

IMÁDKOZZUNK A LELKI VEZETŐINKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Május
Ke Sze Cs Szo Va
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek