2018. május 22. kedd

"Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higgyetek Istenben, és higgyetek énbennem. Az én Atyám házában sok hajlék van; ha nem így volna, vajon mondtam volna-e nektek, hogy elmegyek helyet készíteni a számotokra? És ha majd elmentem, és helyet készítettem nektek, ismét eljövök, és magam mellé veszlek titeket, hogy ahol én vagyok, ott legyetek ti is. Ahova pedig én megyek, oda tudjátok az utat." Tamás erre így szólt hozzá: "Uram, nem tudjuk, hova mégy: honnan tudnánk akkor az utat?" Jézus így válaszolt: "Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam."

Jn 14,1-6.

MENNYEI OTTHON

Az én Atyám házában sok hajlék van... És ha majd elmentem, és helyet készítettem nektek, ismét eljövök, és magam mellé veszlek titeket, hogy ahol én vagyok, ti is ott legyetek. (Jn 14,2-3)

Az első terhességem alatt nagyon izgatott voltam, hogy anya leszek. Órákon át dekoráltam a babaszobát, várva a kicsi érkezését. A férjemmel lefestettük a falat, kiválasztottuk a bútorokat, megvettük a szükséges dolgokat a fiunk hazaérkezéséhez. Ahogy az apró kis pólókat és zoknikat pakoltam el a fiókokba, elképzeltem, hogy fog majd kinézni, és milyen édes érzés lesz a karjaimban tartani. A szobájában lévő hintaszékben ülve körbenéztem, és mosolyogtam a szeretettel előkészített dolgokat látva. Izgalom és várakozás töltött el.
Ahogyan egy új anyuka is várja a napot, hogy hazahozza kisbabáját otthonába, Jézus is vissza fog térni, hogy elvigyen minket az Atyja házába, ahol szeretettel előkészítette a helyet számunkra. Időt szeretne tölteni velünk, és izgatott az érkezésünkkel kapcsolatban.
Buzgón és imádkozva várhatjuk a visszatérését, hogy elvigyen minket a mennyei hazába. Annak a gondolata, hogy maga a Megváltó helyet készített számomra, mosolyra indít, izgalommal és várakozással tölt el.

Imádság: Megváltó Urunk, köszönjük, hogy szeretettel helyet készítesz számunkra az atyai házban. Segíts, hogy téged kövessünk, miközben visszajöveteledet várjuk. Ámen.

Jézus helyet készít számomra is.
Sarah Lyons (Kansas, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÚJDONSÜLT SZÜLŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Május
Ke Sze Cs Szo Va
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek