2018. május 23. szerda

Hozzálépett Ábrahám, és ezt kérdezte: Vajon elpusztítod-e az igazat is a bűnössel együtt? Hátha van ötven igaz ember abban a városban? Akkor is elpusztítod, és nem bocsátasz meg annak a helynek azért az ötven igazért, akik ott laknak? Távol legyen tőled, hogy ilyet tégy, hogy megöld az igazat a bűnössel együtt, és úgy járjon az igaz is, mint a bűnös. Távol legyen tőled! Vajon az egész föld bírája nem tenne-e igaz ítéletet? Az ÚR így felelt: Ha találok Sodoma városában ötven igazat, megkegyelmezek értük az egész helynek. Ábrahám újból megszólalt: Tudom, merész dolog, hogy szólok az én Uramnak, bár én csak por és hamu vagyok. De ha az ötven igaznak öt híja lesz, elpusztítod-e az öt miatt az egész várost? Ő ezt felelte: Nem pusztítom el, ha találok ott negyvenötöt. Ismét szólt hozzá, és ezt kérdezte: Hátha negyven található ott? Az ÚR így felelt: Nem teszem meg a negyvenért. Ne induljon föl az én Uram, hogy beszélek - szólt Ábrahám -, de hátha csak harminc található ott? Ő így felelt: Nem teszem meg, ha találok ott harmincat. Ábrahám ezt mondta: Tudom, merész dolog, hogy szólok az én Uramnak: hátha húsz található ott? Ő így felelt: Nem pusztítom el a húszért. Ábrahám ezt mondta: Ne induljon föl az én Uram, hogy még egyszer szólok: de hátha csak tíz található ott? Ő így felelt: Nem pusztítom el a tízért. Amint az ÚR bevégezte beszélgetését Ábrahámmal, eltávozott, Ábrahám pedig visszatért lakóhelyére.

1Móz 18,23-33.

A MEGBOCSÁTÁS EREJE

Péter odament hozzá és ezt kérdezte tőle: Uram, hányszor kell megbocsátanom az ellenem vétkező testvéremnek? Még hétszer is? Jézus így válaszolt: Mondom neked, nemhogy hétszer, hanem még hetvenszer hétszer is. (Mt 18,21-22)

Egy hónappal azután, hogy elkezdtem templomba járni, egy barátom meghívott egy gyülekezeti összejövetelre, melynek az volt a témája: "Találkozás Krisztussal". Az eseményen a mai olvasmány és ige mély hatást gyakorolt rám. A program után felhívtam a fiam édesanyját. Mióta különváltunk, nem tudtunk egy normális beszélgetést öt percnél tovább folytatni. De a gyülekezeti összejövetelen hallottak után minden megváltozott. Felhívtam, bocsánatot kértem a sajnálatos viselkedésemért, mindenért, amire csak emlékeztem. 45 percig beszéltünk. Akkor egy nagy tehertől szabadultam meg, amiről még csak nem is tudtam. Ez a megbocsátás hiánya volt.
Ma a fiam édesanyjával nagyon jó kapcsolatunk van - olyan, ami csak Krisztusban lehetséges, ha ő a legfontosabb minden dolgunkban.

Imádság: Teremtő Istenünk, köszönjük, hogy megbocsátásra, szeretetre, könyörületre és nagylelkűségre tanítasz minket. Jézus nevében imádkozunk. Ámen.

A megbocsátás meg tudja változtatni a kapcsolatomat Istennel és másokkal.
John W. Garcia M. (Cali, Kolumbia)

IMÁDKOZZUNK A KONFLIKTUSKEZELÉSSEL FOGLALKOZÓ TANÁCSADÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Május
Ke Sze Cs Szo Va
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek