2018. május 24. csütörtök

Mózesnek, az ÚR szolgájának halála után ezt mondta az ÚR Józsuénak, Nún fiának, Mózes szolgájának: Az én szolgám, Mózes meghalt. Most azért indulj, kelj át itt a Jordánon, te és ez az egész nép arra a földre, amelyet én adok Izráel fiainak. Nektek adok minden helyet, ahová léptek, ahogyan megígértem Mózesnek. A pusztától és a Libánontól a nagy folyamig, az Eufrátesz folyamig, nyugat felé pedig a nagy tengerig a ti területetek lesz a hettiták egész országa. Senki sem állhat ellened egész életedben. Veled leszek, ahogy Mózessel is vele voltam. Nem maradok el tőled, nem hagylak el. Légy erős és bátor, mert te teszed ezt a népet annak az országnak az örökösévé, amelyről megesküdtem atyáiknak, hogy nekik adom. Csak légy igen bátor és erős, őrizd meg, és tartsd meg azt a törvényt, amelyet Mózes, az én szolgám parancsolt neked. Ne térj el tőle se jobbra, se balra, hogy boldogulj mindenütt, amerre csak jársz. Ne hagyd abba ennek a törvénykönyvnek az olvasását, hanem tanulmányozd éjjel-nappal, őrizd meg, és tartsd meg mindazt, ami ebben meg van írva. Akkor sikerrel jársz utadon, és boldogulsz. Megparancsoltam neked, hogy légy erős és bátor. Ne félj, és ne rettegj, mert veled van Istened, az ÚR, mindenütt, amerre csak jársz.
Józsué ezt parancsolta a nép elöljáróinak: Menjetek végig a táboron, és parancsoljátok meg a népnek a következőt: Készítsetek magatoknak útravalót, mert három nap múlva átkeltek itt a Jordánon, hogy bemenjetek, és birtokba vegyétek azt a földet, amelyet Istenetek, az ÚR ad nektek birtokul. A rúbenieknek, a gádiaknak és Manassé törzse felének ezt mondta Józsué: Emlékezzetek arra az igére, amelyet az ÚR szolgája, Mózes parancsolt nektek: Istenetek, az ÚR nyugalmat ad nektek, és nektek adja ezt a földet. Feleségeitek, gyermekeitek és jószágaitok telepedjenek le ezen a földön, amelyet Mózes adott nektek a Jordánon túl. Ti pedig keljetek át harcra készen testvéreitek élén mind, akik vitéz harcosok vagytok, és segítsétek őket, amíg nyugalmat nem ad az ÚR testvéreiteknek éppúgy, mint nektek, és birtokba nem veszik ők is azt a földet, amelyet Istenetek, az ÚR ad nekik. Azután visszatérhettek birtokul kapott földetekre, hogy birtokoljátok azt, amit az ÚR szolgája, Mózes adott nektek a Jordánon túl, napkeletre. Azok pedig ezt válaszolták Józsuénak: Mindent megteszünk, amit parancsoltál, és megyünk mindenhová, ahová csak küldesz. Mindenben úgy hallgatunk rád is, ahogyan Mózesre hallgattunk, csak legyen veled is Istened, az ÚR, ahogyan Mózessel vele volt. Halállal lakoljon mindenki, aki ellene szegül parancsodnak, és nem hallgat szavadra, bármit is parancsolsz neki. Csak légy erős és bátor!

Józs 1,1-18.

MOST MÉG ERŐSEBB

Légy erős és bátor. Ne félj, és ne rettegj, mert veled van Istened, az Úr mindenütt, amerre csak jársz. (Józs 1,9)

Néhány évvel ezelőtt mellrákkal diagnosztizáltak. Kemoterápiás kezelést kaptam, és számos műtéten estem át. Ebben az időszakban a munkahelyemen felszámolták a pozíciómat, és a férjem is elvesztette az állását. Emlékszem, hogy arra gondoltam, hogyan lehetséges ez? Még ez is, mikor már amúgy is olyan gyengék vagyunk? Bár ez egy nagyon nehéz időszak volt, nagy öröm is ért minket, mert a kisebbik lányunk lediplomázott, a nagyobbik lányunk pedig férjhez ment. Mindezek közepette imádkoztam, és kértem Istent, adjon még időt, hogy együtt öregedjek meg a férjemmel, és lássam a lányaimat, ahogy elérik céljaikat, és reményeim szerint még néhány unokával is megörvendeztetnek. Ahogy imádkoztam, melegség és a Szentlélek békessége járt át.
Három hónappal a diagnózis után a férjem új állást kapott, én pedig a kezelés végén egy új és még izgalmasabb pozícióba kerültem. A mai napig a kontroll az onkológusnál nem mutatott rákra utaló jelet. Lányaimnak sikerült elérni céljaikat és férjemmel egy fiúunoka áldását is élvezhetjük.
Józsuéhoz hasonlóan engem is Isten bátorított. A hitem még erősebb most, mert tudom, hogy az Úr velem van, nem számít, milyen kihívással kell szembenéznem az életben.

Imádság: Drága Atyánk, köszönjük az élet ajándékát. Segíts, hogy értékeljük ezt minden nap! Ámen.

Bátor lehetek, mert Isten mindig velem van.
Blanca Longhurst (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK A RÁKKAL KEZELT BETEGEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Május
Ke Sze Cs Szo Va
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek