2018. május 26. szombat

"Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek! Mert amilyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek; és amilyen mértékkel mértek, nektek is olyannal mérnek. Miért nézed a szálkát atyádfia szemében, a magad szemében pedig miért nem veszed észre még a gerendát sem? Vagy hogyan mondhatod akkor atyádfiának: Hadd vegyem ki szemedből a szálkát! - mikor a magad szemében ott a gerenda. Képmutató, vedd ki előbb saját szemedből a gerendát, és akkor majd jól fogsz látni ahhoz, hogy kivehesd atyádfia szeméből a szálkát."

Mt 7,1-5.

GERENDA A SZEMEMBEN

Miért nézed a szálkát a testvéred szemében, a saját szemedben pedig még a gerendát sem veszed észre? (Mt 7,3)

Éveken keresztül egy mosdókagylón osztoztunk a férjemmel a fürdőszobánkban. A csaptelep mindig össze volt fröcskölve fogkrémmel, és én meg voltam győződve, hogy azokat a foltokat a férjem okozta. Mindig idegesített, ha megláttam, és morgolódtam, hogy miért nem tud rendet tenni maga után. Bár lehet, hogy egyszerűen a trehánysága idegesített fel. Pár hónappal ezelőtt egy új házba kötöztünk, ahol két mosdókagyló van a nagyobbik fürdőszobában. Egyik nap rápillantottam a férjem csapjára, és az makulátlanul tiszta volt. Az enyém viszont telis-tele volt fogkrémfoltokkal. Micsoda felismerés volt ez és egyben mekkora szégyen!
Ez az eset eszembe juttatta a fent idézett igeverseket. Olyan könnyű magunkat tökéletesnek tartani, amíg mindenki mással szemben nagyon kritikusak vagyunk. Jézus nem így látja az embereket. Azt tanácsolja, hogy vizsgáljuk meg hibáinkat, és Isten akaratából javítsuk ki azokat.

Imádság: Mennyei Atyánk, segíts tudatában lennünk esendőségünknek! Segíts, hogy elnézőek legyünk magunkkal és másokkal is! Ámen.

Amikor megkísért mások megítélésének gondolata, Isten rávilágít saját hibáimra.
Martha Swann Murphy-Shipley (Dél-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK A HÁZASPÁROKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Május
Ke Sze Cs Szo Va
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek