2018. május 27. vasárnap

Alázzátok meg tehát magatokat Isten hatalmas keze alatt, hogy felmagasztaljon titeket annak idején. Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok. Legyetek józanok, vigyázzatok, mert ellenségetek, az ördög mint ordító oroszlán jár szerte, keresve, kit nyeljen el: álljatok ellene a hitben szilárdan, tudván, hogy ugyanazok a szenvedések telnek be testvéreiteken e világban. A minden kegyelem Istene pedig, aki elhívott titeket Krisztusban az ő örök dicsőségére, miután rövid ideig szenvedtetek, maga fog titeket felkészíteni, megszilárdítani, megerősíteni és megalapozni. Övé a dicsőség és a hatalom örökkön-örökké. Ámen.

1Pt 5,6-11.

EGY KICSIT MÉG TOVÁBB

Álljatok neki ellen a hitben szilárdan, tudva, hogy ugyanazok a szenvedések telnek be testvéreiteken e világban. (1Pt 5,9)

Nagyon szeretek aerobik órákra járni. Sokszor az oktató bátorító szavakat kiált elölről. Mindkét kezemmel egy gumiszalagot húzok szét magam előtt, és közben ezt hallom: "Próbáljátok meg húzni a szalagot, amennyire csak bírjátok, és még egy kicsit tovább. Ha szeretnétek megerősödni, akkor az állóképességetek határáig kell elmenni, sőt még azon is túl." Rájöttem, hogy ezek a szavak a hitéletünkre is jól illenek. Ahogy felfedezem a kihívásokat, most már másképpen tekintek rájuk.
Talán Isten arra hív, hogy kimunkáljam magamban az olyan jellemvonásokat, mint a türelem, mások elfogadása és a kedvesség. Szeretteim és barátaim körében mindezeket könnyű gyakorolni és véghezvinni, de sokkal nehezebb, ha olyanokkal vagyok körülvéve, akik látszólag különböznek tőlem. Most azokat a helyzeteket figyelem az életemben, ahol nem Jézus szerint bánok az emberekkel, és ezeken szeretnék változtatni. Az edzőteremben, ahol a testemet edzettem, Isten arról is gondoskodott, hogy lelkileg is edzettebb lehessek.

Imádság: Drága Istenünk, segíts bízni benned, és támogass, hogy minden tettünk a te dicsőségedet tükrözze. Ámen.

Hol kéri Isten, hogy lépjek a szokásosnál egy kicsit tovább?
Connie Schroeder (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK LELKI MEGERŐSÖDÉSÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek