2018. május 28. hétfő

Ezt mondja az ÚR: Átkozott az a férfi, aki emberben bízik, és testi erőre támaszkodik, az ÚRtól pedig elfordul szíve!
Olyan lesz, mint a bokor a pusztában, nem remélheti, hogy eljön valami jó. Ott tengődik kövek közt a pusztában, a szikes, lakatlan földön.
De áldott az a férfi, aki az ÚRban bízik, akinek az ÚR a bizodalma.
Mert olyan lesz, mint a víz mellé ültetett fa, amely a folyóig ereszti gyökereit, és nem fél, ha eljön a hőség, lombja üde zöld marad. Száraz esztendőben sincs gondja, szüntelenül termi gyümölcsét.

Jer 17,5-8.

LELKI TARTALÉKOK

De áldott az a férfi, aki az Úrban bízik, akinek az Úr a bizodalma. Mert olyan lesz, mint a víz mellé ültetett fa, amely a folyóig ereszti gyökereit. (Jer 17,7-8)

Ez egy olyan nap volt, amikor semmi sem sikerül. A tej kifutott, a kutya elkóborolt, én meg lekéstem egy nagyon fontos találkozót, mert az autó nem volt hajlandó elindulni. A közeli javítóműhely zárva. Ki fog most segíteni? A mentő kegyelem ebben a helyzetben az volt, hogy fel tudtam idézni azokat a múltbeli emlékeket, amikor több hasonló kellemetlen esetben Isten mindig megsegített, és a hit mindig megtartott.
Mai olvasmányunkban Jeremiás ésszerű tanácsot ad Júda népének: maradjanak Isten közelében a bővelkedés idején, és mint a folyó mellé ültetett fa, raktározzák el azokat a tápanyagokat, melyek a nehéz időkben, a szárazságban szükségesek lesznek. Ott, ahol kevés csapadék hullik, az őshonos fák gyökereiket egészen mélyre lebocsátják, odáig, ahol a víztartalék található, és így legtöbbjük túléli a nagy szárazságot is.
Olyan könnyű a bajról elfeledkezni, amikor minden jól megy az életünkben. Ha Istennel mély kapcsolatunk van a jó időszakokban, az megtartatást jelent a nehézségek idején. Isten múltban megtapasztalt tettei alapján biztosak lehetünk Isten hűségében a jövőt illetően is.

Imádság: Istenünk, segíts, hogy a környezetünkben élőkkel megismertethessük szeretetedet és kegyelmedet! Ámen.

A hit tartalékaiból meríthetek ma is.
Linda Sutton (Dél-Ausztrália, Ausztrália)

IMÁDKOZZUNK A SZÁRAZSÁG SÚJTOTTA TERÜLETEK LAKÓIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Május
Ke Sze Cs Szo Va
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek