2018. május 31. csütörtök

Ha tehát van vigasztalás Krisztusban, ha van szeretetből fakadó figyelmeztetés, ha van közösség a Lélekben, ha van irgalom és könyörület, akkor tegyétek teljessé örömömet azzal, hogy ugyanazt akarjátok: ugyanaz a szeretet legyen bennetek, egyet akarva ugyanarra törekedjetek. Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; és senki se a maga hasznát nézze, hanem mindenki a másokét is. Az az indulat legyen bennetek, ami Krisztus Jézusban is megvolt:
mert ő Isten formájában lévén nem tekintette zsákmánynak, hogy egyenlő Istennel,
hanem megüresítette önmagát, szolgai formát vett fel, emberekhez hasonlóvá lett, és magatartásában is embernek bizonyult;
megalázta magát, és engedelmeskedett mindhalálig, mégpedig a kereszthalálig.
Ezért fel is magasztalta őt Isten mindenek fölé, és azt a nevet adományozta neki, amely minden névnél nagyobb,
hogy Jézus nevére minden térd meghajoljon, mennyeieké, földieké és földalattiaké;
és minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére.

Fil 2,1-11.

MICSODA HEGYMÁSZÁS!

Ti azért legyetek tökéletesek, miként a ti mennyei Atyátok tökéletes. (Mt 5,48)

Nemrégiben Új-Mexikó északi részén nyaraltam két fiammal, ahol sok gyönyörű helyet láttunk, és számos történelmi helyet meglátogattunk. Egyik nap megmásztuk az állam legmagasabb hegycsúcsát, a Wheeler Peak-et. Már előre készültem a kalandra, edzettem és fogyókúráztam, de tudtam, hogy a legnagyobb kihívást a ritka levegő fogja jelenteni. A Wheeler Peak ugyanis több mint 4000 m magas.
Miközben másztam felfelé, eszembe jutott, vajon kész lennék-e ugyanilyen energiát fektetni abba, hogy Isten útján járjak. Eltökélt vagyok-e arra, hogy hitben a csúcsra érjek ugyan-úgy, ahogy a hegy tetejére? Bár gyakran meg kellett állnom, mert kifulladtam, végül felértem a csúcsra. Időnként már fel akartam adni, de hamar elvetettem a gondolatot. Már túlságosan sok utat tettem meg, és túl sok energiát fektettem bele a mászásba. Szóval, igyekszem-e, hogy Krisztus és az embertársaim felé való szeretetem határait feszegessem? Lehet, hogy nem vagyok nagy hegymászó, de próbálok "lelki óriás" lenni. El akarok menni addig, ameddig Krisztus vezet, mert ő a hitem szerzője és beteljesítője (Zsid 12,2).

Imádság: Drága Urunk, segíts, hogy megtegyünk mindent a veled való kapcsolatért! Segíts úgy szeretni embertársainkat, mint magunkat! Ámen.

Mennyi erőfeszítést teszek, hogy Isten útján járjak?
Michael L. Fraley (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK MEGPRÓBÁLNAK LEFOGYNI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Június
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek