2018. június 4. hétfő

Amikor egyszer a sokaság Jézushoz tódult, és hallgatta az Isten igéjét, ő a Genezáret-tó partján állt. Meglátott két hajót, amely a part mentén vesztegelt; a halászok éppen kiszálltak belőlük, és hálóikat mosták. Ekkor beszállt az egyik hajóba, amelyik Simoné volt, és megkérte, hogy vigye őt egy kissé beljebb a parttól, azután leült, és a hajóból tanította a sokaságot. Miután abbahagyta a beszédet, ezt mondta Simonnak: "Evezz a mélyre, és vessétek ki hálóitokat fogásra!" Simon így felelt: "Mester, egész éjszaka fáradtunk ugyan, és semmit sem fogtunk, de a te szavadra mégis kivetem a hálókat." S amikor ezt megtették, olyan nagy tömeg halat kerítettek be, hogy szakadoztak a hálóik; ezért intettek társaiknak, akik a másik hajóban voltak, hogy jöjjenek és segítsenek nekik. Azok pedig odamentek, és annyira megtöltötték mind a két hajót, hogy majdnem elsüllyedtek. Simon Péter ezt látva leborult Jézus lába elé, és így szólt: "Menj el tőlem, mert bűnös ember vagyok, Uram!" A halfogás miatt ugyanis nagy félelem fogta el őt és azokat, akik vele voltak és segítettek; de ugyanígy Jakabot és Jánost, a Zebedeus fiait is, akik társai voltak Simonnak. Jézus akkor így szólt Simonhoz: "Ne félj, ezen túl emberhalász leszel!" Erre kivonták a hajókat a partra, és mindent otthagyva követték őt.

Lk 5,1-11.

HITTEL ELINDULNI

Mester, egész éjszaka fáradoztunk ugyan, és mégsem fogtunk semmit, de a te szavadra kivetem a hálókat. (Lk 5,5)

Gyülekezetünkben nemrég meghalt az egyik idős testvér. Hosszú élete során Liz sokunk életében fontos szerepet játszott. Nem sokkal azután, hogy elkezdtünk járni a gyülekezetbe, odajött hozzám, hogy legyek a Szolgáló Bizottság vezetője. Nem voltam biztos benne, hogy alkalmas lennék rá, ezért azt válaszoltam, hogy szeretném átgondolni. Nem sokkal később odajött a lelkész, és megköszönte, hogy elfogadtam a felkérést.
Liz, bölcs előrelátásával, nagy szívességet tett nekem, mert a pozíció miatt kénytelen voltam kilépni a komfortzónámból. Ez a hitbeli lépés indította el a gyülekezeti aktív szolgálatomat. Tudom, hogy a hitem erősödését a szolgálatnak is köszönhetem, és hálás vagyok Liznek, hogy bátorított erre.
Néha úgy érezhetjük, hogy egy lehetőség meghaladja a képességeinket. Talán nem is értjük Isten hívását. A fenti igében is ez volt a helyzet. Péternek sokkal nagyobb tapasztalata volt a halászatban, mint Jézusnak. Mégis megtette, amit Jézus kért, és ezzel nemcsak egy hálónyi halat fogott, hanem az első lépést is megtette a hittel teli élethez. Ha kétségeink ellenére merünk hitben lépni, Krisztus követésében továbbfejlődhetünk.

Imádság: Drága Istenünk, ha te szolgálatra hívsz, segíts hittel indulni! Ámen.

Milyen szolgálatra akar Isten felkérni?
John D. Bown (Minnesota, USA)

IMÁDKOZZUNK ÚJ SZOLGÁLATI LEHETŐSÉGEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Június
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek