2018. június 6. szerda

Amikor a nap már hanyatlani kezdett, a tizenkettő odament Jézushoz, és ezt mondta neki: "Bocsásd el a sokaságot, hadd menjenek el a környező falvakba és településekre, hogy ott megszálljanak, és élelmet szerezzenek, mert itt lakatlan helyen vagyunk". Ő azonban ezt mondta nekik: "Ti adjatok nekik enni!" Ők így válaszoltak: "Nincs nálunk több, mint öt kenyér és két hal, hacsak el nem megyünk, és nem veszünk eledelt ennek az egész sokaságnak". Ugyanis mintegy ötezer férfi volt ott. Jézus erre így szólt tanítványaihoz: "Ültessétek le őket csoportokba ötvenenként!" Így tettek, és leültették valamennyit. Ő pedig vette az öt kenyeret és a két halat, feltekintett az égre, megáldotta, megtörte, és a tanítványoknak adta, hogy tegyék a sokaság elé. Ettek és jóllaktak mindnyájan; azután összeszedték a megmaradt darabokat, tizenkét kosárral.

Lk 9,12-17.

SOKSZOROZD MEG ERŐMET!

Jézus ezt mondta nekik: Ti adjatok nekik enni! Ők így válaszoltak: Nincs nálunk több, mint öt kenyér és két hal... ennek az egész sokaságnak. (Lk 9,13)

Lelki vezetőként és ifjúsági lelkészként dolgozom. Miután napokon át hosszú órákat dolgoztam egy ifjúsági csendes hét előkészítésén segítségkérés nélkül, így fohászkodtam: "Istenem, ezeket a fiatalokat hozzád akarom vezetni, de teljesen kimerültem. Kérlek, kérlek! Sokszorozd meg erőfeszítéseimet, ahogy a kenyereket is megsokszoroztad!"
Ezután megtapasztaltam, hogyan sokszorozza meg Isten az erőmet. Két nappal a csendes hét előtt, amikor eljött az idő, hogy bepakoljam az autómba a szükséges felszereléseket, segítségért imádkoztam. Néhány pillanat elteltével megérkeztek a lelkigyakorlat vezetői, és kérdezték, szükségem van-e valamire. A gyakorlat előtti napon pedig Isten segített rangsorolnom, miket kell feltétlenül elvégezni, és mi az, amit nyugodtan elhagyhatok. A csendes héten önkéntesek is jelentkeztek, akik végig gondoskodtak mindarról, amihez én már fáradt voltam.
Mai igénkben azt látjuk, hogy Isten képes megragadni és megsokszorozni azt, amink van - bármennyire gyengének érezzük magunkat, bármily szegények vagy tehetségtelenek vagyunk. Ha Isten akaratát keressük, nyugodtak lehetünk, hogy ő már munkálkodik. Nekünk csak a segítségét kell kérnünk.

Imádság: Istenünk, sokszorozd meg erőfeszítésünket, ahogy a kenyeret és a halat is megsokszoroztad! Ámen.

Isten megsokszorozza erőfeszítésemet.
Carrell Jamilano (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK A LELKI SZOLGÁLATOK VEZETŐIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek