2018. június 7. csütörtök

"Mert éheztem, és ennem adtatok, szomjaztam, és innom adtatok, jövevény voltam, és befogadtatok, mezítelen voltam, és felruháztatok, beteg voltam, és meglátogattatok, börtönben voltam, és eljöttetek hozzám. Akkor így válaszolnak neki az igazak: Uram, mikor láttunk téged éhezni, hogy enned adtunk volna, vagy szomjazni, hogy innod adtunk volna? Mikor láttunk jövevénynek, hogy befogadtunk volna, vagy mezítelennek, hogy felruháztunk volna? Mikor láttunk betegen vagy börtönben, hogy elmentünk volna hozzád? A király így felel majd nekik: Bizony, mondom néktek, amikor megtettétek ezeket akárcsak eggyel is a legkisebb atyámfiai közül, velem tettétek meg."

Mt 25,35-40.

BÍZZ ÉS CSELEKEDJ!

Ugyanígy a hit is, ha cselekedetei nincsenek, halott önmagában. (Jak 2,17)

Miután a kisrepülőgép leszállt egy vidéki repülőtéren, bementem a terminál-épületbe, ami sokkal inkább hasonlított buszállomásra, mint reptérre. Felemeltem az ingyenes ügyfélszolgálati telefont, hogy megérdeklődjem, hogyan jutok be a városba egy üzleti találkozóra. A férfi a telefon túlsó végén közölte, hogy pillanatnyilag nem tud elvinni a városba, de javasolja, fáradjak át az autókölcsönző-pulthoz.
Ott egy újabb ügyfélszolgálati telefont találtam. Fölemeltem, és felismertem a hangot. Ugyanaz a férfi volt! Azt mondta, menjek a pult mögé. Aztán elkezdte bediktálni a széf kódját, továbbá, hogy válasszak szabadon kulcsot, és majd hozzam vissza a kocsit, ha befejeztem üzleti utamat. Megkérdeztem, nincs-e szüksége a hitelkártyám adataira, aláírt papírokra. Nem szükséges - hangzott a telefonból -, majd hozzátette: "Üdvözöljük Garden Cityben! Mi megbízunk az emberekben."
Ez a férfi különleges szívélyességet és bizalmat tanúsított irántam. Cselekedetei engem ugyanerre késztettek. Eszembe jutott, hogy Isten nem az adminisztrációval törődik, hanem a tetteinkkel - a szeretet cselekedeteivel. Ezekkel másokat is arra ösztönzünk, hogy Krisztust akarják megismerni, akit szolgálunk, akiben mindig megbízhatunk.

Imádság: Urunk, segíts megosztanunk kedvességed és szereteted másokkal, különösen, amikor nem várják. Ámen.

Hogyan fejezem ki Isten kegyelmét a szeretet tetteivel?
Larry Scanlan (Maryland, USA)

IMÁDKOZZUNK A REPTÉRI DOLGOZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek