2018. június 13. szerda

Amikor már reggel lett, megállt Jézus a parton, a tanítványok azonban nem tudták, hogy Jézus az. Jézus ekkor megkérdezte tőlük: "Fiaim, nincs valami ennivalótok?" Így válaszoltak neki: "Nincs." Ő pedig ezt mondta nekik: "Vessétek ki a hálót a hajó jobb oldalán, és találtok!" Kivetették tehát, de kivonni már nem tudták a rengeteg hal miatt. Ekkor odaszólt Péterhez az a tanítvány, akit Jézus szeretett: "Az Úr az!" Amikor Simon Péter meghallotta, hogy az Úr az, magára vette felső ruháját, mert mezítelen volt, és belevetette magát a tengerbe. A többi tanítvány pedig a hajón jött ki, mert nem voltak messze a parttól, csak mintegy kétszáz könyöknyire, és kivonták a hálót a halakkal. Amint kiszálltak a partra, parazsat láttak ott, rajta halat és kenyeret. Jézus így szólt hozzájuk: "Hozzatok a most fogott halakból!" Simon Péter beszállt, és kivonta a partra a hálót, amely tele volt nagy halakkal, szám szerint százötvenhárommal; és bár ilyen sok volt, nem szakadt el a háló. Jézus erre ezt mondta nekik: "Jöjjetek, egyetek!" A tanítványok közül azonban senki sem merte őt megkérdezni: ki vagy te? Tudták ugyanis, hogy az Úr ő.

Jn 21,4-12.

APRÓ DOLGOK

Nektek pedig még a hajatok szála is mind számon van tartva. (Mt 10,30)

A barátom, Andrew mesélte, hogy ő csak akkor szokott imádkozni, amikor olyan problémája van, amit nem tud egyedül megoldani. Ezzel ellentétben én akkor is segítségül hívom az Urat, amikor kis dolgokról van szó: "Uram segíts, hogy találjak parkolóhelyet a kocsimnak!" vagy "Milyen ajándékot vegyek a barátomnak, Uram?" vagy "Uram, hol hagytam a kocsi kulcsát?" Látva, hogy én a mindennapok során gyakran triviális dolgokért imádkozom, Andrew megjegyezte, hogy ő nem akarja Istent kis dolgokkal zavarni.
A mai olvasmány elmondja, hogy amikor a tanítványok egész éjszaka nem fogtak semmit a tengeren, Jézus akkor is gondoskodott róluk. A fenti igevers is arra emlékeztet, hogy Isten törődik életünk apró részleteivel. Hiszen még azt is tudja, hogy hány hajszálunk van. Isten meghallgatja a barátom imádságát a nagy problémákról, és az én imádságaimat azokról a kis dolgokról, amelyek a mindennapokban aggasztanak. Semmi sem túl lényegtelen Istennek! Hozzá fordulhatunk minden gondunkkal, mert ő szeret minket.

Imádság: Istenünk! Gondod van arra, hogy mi történik az életünkben. Segíts, hogy hozzád forduljunk életünk minden bajával! Ámen.

Isten hallani akarja minden problémánkat, akár nagy vagy kicsi.
Timothy Tay (Sarawak, Malaysia)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK FÉLNEK, HOGY ZAVARJÁK ISTENT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Június
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek