2018. június 15. péntek

Jézus ezt is mondta: "Úgy van az Isten országa, mint amikor az ember elvetette a magot a földbe, azután alszik és felkel, éjjel és nappal: a mag sarjad és nő, ő pedig nem tudja, hogyan. Magától terem a föld, először zöld sarjat, azután kalászt, azután érett magot a kalászban. Amikor pedig a termés engedi, azonnal nekiereszti a sarlót, mert itt az aratás."
Majd így folytatta: "Mihez hasonlítsuk az Isten országát, vagy milyen példázatba foglaljuk? Olyan, mint a mustármag: mikor elvetik a földbe, kisebb minden magnál a földön, miután pedig elvetették, megnő és nagyobb lesz minden veteménynél, és olyan nagy ágakat hajt, hogy árnyékában fészket rakhatnak az égi madarak." Még sok hasonló példázatban hirdette nekik az igét úgy, amint megérthették.

Mk 4,26-33.

KAKTUSZMAGNYI HIT

Ő így válaszolt: Ha akkora hitetek volna, mint egy mustármag, és azt mondanátok ennek a hegynek: Menj innen oda - akkor odamenne, és semmi sem volna nektek lehetetlen. (Mt 17,20)

Amerika délnyugati részén, a sivatagban éltem sok éven keresztül, de nyugdíjba vonulásomig sosem értékeltem a Sonora-sivatag növényeit és állatait. Ebben a sivatagban, amely felöleli Észak-Mexikó egy részét és Dél-Arizónát, bőséges a vegetáció. A legfigyelemreméltóbb a saguaro kaktusz (ejtsd: sa-whar-o). A saguaro kaktusz 150-200 évig is elél, elérve akár a 18 méteres magasságot és a 2170 kilogrammot! Ez az óriás növény azonban egy kicsi fekete magból fakad, ami nem sokkal nagyobb, mint egy írásjel a lapon, és feltehetően még egy mustármagnál is kisebb.
A mai igeversben Jézus arról beszél a tanítványainak, hogyha lenne hitük, akkora hitük, mint egy mustármag, semmi sem lenne lehetetlen a számukra. Ekkora ereje van az Istenbe vetett hitnek.
Ha hitünk van, nem kételkedünk? Keresztényként teljes mértékben meg kell értenem Isten szavát? Úgy gondolom, nem. Arra kell emlékeznem, hogy még a "saguaro magnyi" hittel is sok jót tudok tenni.

Imádság: Drága Istenünk! Adj hitet, hogy veled folytassuk utunkat! Jézus nevében imádkozunk. Ámen.

Hitem cselekedetein keresztül Isten sokat tud tenni.
Doug Wingert (Arizona, USA)

IMÁDKOZZUNK A KÖRNYEZETVÉDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Június
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek