2018. június 16. szombat

Ezt mondja az ÚR, megváltótok, Izráel Szentje: A ti érdeketekben küldök Babilóniába, letörök minden zárat, a káldeusok pedig jajveszékelnek.
Én, az ÚR, vagyok a ti szentetek, Izráel teremtője, a ti királyotok.
Ezt mondja az ÚR, aki utat készített a tengeren, ösvényt a hatalmas vízen át,
aki hagyta, hogy kivonuljanak a harci kocsik és lovak, a hadsereg és a harcosok, és most ott feküsznek, nem kelnek föl többé, elaludtak, elhamvadtak, mint a mécses:
Ne a régi dolgokat emlegessétek, ne a múltakon tűnődjetek!
Mert én újat cselekszem, most kezd kibontakozni, majd megtudjátok! Már készítem az utat a pusztában, a sivatagban folyókat fakasztok.
Még a mezei vadak is dicsőíteni fognak engem, a sakálok és a struccok is, mert vizet fakasztok a pusztában és folyókat a sivatagban, hogy inni adjak választott népemnek,
a népnek, amelyet magamnak formáltam, hogy hirdesse dicséretemet.

Ézs 43,14-21.

EGY ÚJ ÁLOM

Ezt mondja az Úr: Mert én újat cselekszem! (Ézs 43,19)

Álmaim munkalehetősége jóformán az ölembe pottyant. Úgy láttam, itt kibontakoztathatom a tehetségem, és pénzt is kereshetek. Ám kezdettől fogva különféle problémák adódtak, a munka nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, az ajtó bezárult az orrom előtt. Csalódott és sértett voltam, s nem bírtam elengedni ezt a lehetőséget. Fel akartam feszíteni az ajtót, hogy bizonyítsak. Végül is ez volt az álmom!
Gyakran találjuk magunkat ilyen útkereszteződésekben - egy elveszített állás, egy házasság vége, egy szerettünk halála idején -, és úgy tűnik, minden álmunk füstbe ment. Ott állunk életünk romjai felett és vágyakozunk azután, ami lehetett volna.
Ebben a nehéz időszakban Isten szelíden emlékeztetett az Ézs 43-ra. Az izraelitáknak el kellett felejteniük a múltat. Isten valami újat készített számukra, ahogyan nekem is. Csak abba kellett hagynom a hátratekintést. Ahogy engedtem, hogy Ézsaiás szavai átjárják az elmémet és a szívemet, képes voltam tenni egy lépést előre. Mielőtt tudtam volna róla, más munkalehetőségek nyíltak meg előttem, és újra lelkesedtem. Isten új álmokat adott nekem. Csak meg kellett fordulnom, s a jó irányba néznem - Isten felé.

Imádság: Urunk, köszönjük, hogy sosem hagyod, hogy leragadjunk a múltban. Adj nekünk új álmokat és új kezdeteket! Ámen.

Ha Isten felé fordulok, új dolog kezdődhet.
Belle Todd (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI ELVESZTETTE AZ ÁLLÁSÁT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek